Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Itt kinek van elsőbbsége?

Itt kinek van elsőbbsége?

Figyelt kérdés
[link]
2023. szept. 8. 18:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
A biciklisnek.
2023. szept. 8. 18:23
 2/15 A kérdező kommentje:
Szerintem is, de a biciklis nem mehet addig, míg jönnek jobbról folyamatosan. Szóval az autósnak várakoznia kell a biciklis áthaladásáig annak ellenére, hogy semmi nem akadályozza a közlekedését?
2023. szept. 8. 18:27
 3/15 anonim ***** válasza:
50%
Persze.
2023. szept. 8. 18:35
 4/15 A kérdező kommentje:
Mi persze?
2023. szept. 8. 18:37
 5/15 anonim ***** válasza:
Az autósnak amúgy is elsőbbséget kell adnia a balról és jobbról érkezőknek (és ez igenis akadályozza a közlekedését a te szavaiddal élve), ez független a bicikliúttól.
2023. szept. 8. 19:10
 6/15 A kérdező kommentje:
Miért kellene az autósnak elsőbbséget adnia a jobbról érkezőknek, ha nem is keresztezik egymás útját?
2023. szept. 8. 19:17
 7/15 anonim ***** válasza:
51%
Ja hogy az a nyíl jobbra kanyarodást jelöl... azt hittem egyenesen megy az autós. Akkor a biciklis miatt kell csak várnia.
2023. szept. 8. 19:39
 8/15 anonim ***** válasza:
21%

Az autósnak, mivel ez 2 külön kereszteződés.

Amikor az autó bekanyarodott, akkor a biciklisnek van táblája.

2023. szept. 8. 19:58
 9/15 anonim ***** válasza:
29%

A bicikli ut ketiranyu. A biciklisnek NINCS tablaja, az autosnak van kispiros haromszoge.

A biciklisnek egy jobbkezszabalya van, az autosnak elsobbseget kell adnia a balrol jovoknek ES a biciklistanak, ha a biciklis keresztezodest egy kulon keresztezodesnek vesszuk (ha nem, akkor is).

Kerdezo, ha te vagy a biciklis, akkor viszont jobban jarsz, ha te adsz elsobbseget mindenkinek, mert sajnos Magyarorszagon a biciklista egy nagy senki az autosok szerint, es mint a 8-as valaszolo is gondolja, neki, mint autosnak mindenki felett elsobbsege van. Ha pedig nem gondolja ezt, akkor meg csak siman nem ismeri a szabalyokat, mint a 8-as valaszolo.

2023. szept. 8. 20:13
 10/15 anonim ***** válasza:
60%

Tevedtem, BOCSANAT.

A biciklisnek VAN kispiros haromszoge, es valoban az autosnak van elsobbsege. Pentek van, faradt vagyok, figyelmetlenul neztem a kepet. Mea culpa.

De ezzel egyutt fenntartom, hogy a biciklisek altalaban akkor sem kapjak meg az elsobbseguket, ha mindenki masnak stop tablaja lenne.

2023. szept. 8. 20:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!