Az autósnak, mivel ez 2 külön kereszteződés.
Amikor az autó bekanyarodott, akkor a biciklisnek van táblája.
A bicikli ut ketiranyu. A biciklisnek NINCS tablaja, az autosnak van kispiros haromszoge.
A biciklisnek egy jobbkezszabalya van, az autosnak elsobbseget kell adnia a balrol jovoknek ES a biciklistanak, ha a biciklis keresztezodest egy kulon keresztezodesnek vesszuk (ha nem, akkor is).
Kerdezo, ha te vagy a biciklis, akkor viszont jobban jarsz, ha te adsz elsobbseget mindenkinek, mert sajnos Magyarorszagon a biciklista egy nagy senki az autosok szerint, es mint a 8-as valaszolo is gondolja, neki, mint autosnak mindenki felett elsobbsege van. Ha pedig nem gondolja ezt, akkor meg csak siman nem ismeri a szabalyokat, mint a 8-as valaszolo.
Tevedtem, BOCSANAT.
A biciklisnek VAN kispiros haromszoge, es valoban az autosnak van elsobbsege. Pentek van, faradt vagyok, figyelmetlenul neztem a kepet. Mea culpa.
De ezzel egyutt fenntartom, hogy a biciklisek altalaban akkor sem kapjak meg az elsobbseguket, ha mindenki masnak stop tablaja lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!