Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Egy 2002-es VW Passat V 2.5...

Egy 2002-es VW Passat V 2.5 V6 TDI autóbaa sok a 200 ezer km?

Figyelt kérdés

mer azt mondják , hogy a VW-nek a motorja sokáig birja .. meg azt is hallottam h 1 millionál kezdödik a sok azoknál ..

valaki van aki ért hozzá ?

2010. okt. 15. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
ha aki használta az autot és "kicsit" többet ment vele mint az átlag akkor nem sok, de az is elöfordulhat h valojáhan sokkal több km van benne és vissza lett "tekerve" az ora
2010. okt. 15. 16:08
 2/8 A kérdező kommentje:
tudom h visza lehet tekerni de ha valóban annyi van benn akkor az nem számít soknak ??? mer elég jó motorok vannak ezekbe a kocsikba..
2010. okt. 15. 16:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Ismerősőmnek 1999 passat-ja van 1.9 es motorral,tőbb mint 300000 km van benne de eddig még nem volt baja vele és még mindig simán megy.
2010. okt. 15. 16:32
 4/8 anonim ***** válasza:

a 200.000 km egy modern dízelnek nem számít soknak. (lásd mercedes w124..) a kérdéses inkább ,hogy került bele (sofőr kímélte-e, vagy hidegen is tiltásig forgatta..) és hogy valóban 200-e, illetve elvégezték e a szükséges szervízeket. (olaj,szűrő,vezérlés) és az is tény,hogy jóval drágább a dizel motor alkatrész a benzineshez viszonyítva.

használt dízel vásárlás előtt szerintem ajánlott egy kompresszió mérés.

2010. okt. 15. 16:35
 5/8 anonim ***** válasza:

leginkább nem azzal lehet baj, hogy 200e km van benne, mert az még nem sok. a baj azzal lehet, hogy milyen körülmények között kellett a kocsinak ezt teljesítenie. nem arra gondolok, hogy murva vagy aszfalt, hanem arra, hogy mennyire volt karbantartva a motor. olajcserék, miegymások.

azzal sem árt számolni, hogy ez egy dízel autó. ha itt valami finomság történik a motorban, az igen húzós összegből fog kijönni, ezért csak akkor vedd meg, ha nagyon alaposan átnézetted valami nagyon jó szerelővel (akit remélhetőleg ismersz is), de rizikófaktor még akkor sem lesz csekély.

2010. okt. 15. 16:36
 6/8 anonim ***** válasza:

A 124-es mercit ne említsük egy lapon, mert teljesen más technika, már csak azt tekintve, hogy szinte 0 elektronikával üzemel.

A passatban, ugyanúgy mint bármi másban a 2.5 V6 dízelnek a 200ezer kilométer gyakorlatilag semmi, ha valaki megfelelöen kezelte az autót.

Az alkatrész árak meglehetösen magasak, azt tudnod kell.

2010. okt. 15. 16:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha normálisan volt használva, és valós a kilométer, akkor nem sok. Nekem az 1-es golfban 650.000 km-nél halt meg a gyári motor, miután egy évig heti 7-800 km-t mentem vele, mindig tele emberrel meg csomagokkal. De még így is hazahozott (Tatabánya - Debrecen), pedig a végére már nem volt benne gyűrű, megevett kb. 20 liter olajat. Muszáj volt hazajönni, tudtam hogy vége, de nem akartam otthagyni. Fél országon keresztül 30-40-es átlaggal, itthon a kapu előtt halt meg végleg.
2010. okt. 16. 11:28
 8/8 anonim válasza:
Az első széria,amelyik még nem görgős szelephimbás az csúnyán megeszi a vezérműtengelyeket 2-300 ezer körül.Volt már hogy kiesett a himba.4db vez.tengely és himba 24 db nem épp olcsó mulatság.A vezérlés csere sem olcsó(150-200ezer),kényes az adagolóra,termosztátra(amiért vezérlést kell bontani),tűjeladós porlasztóra!
2010. okt. 24. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!