Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem kör alakú a kerékpár...

Miért nem kör alakú a kerékpár külső?

Figyelt kérdés
Kicseréltem mindkét keréken a belsőt, méretre megfelelő elméletileg, direkt olyat választottam, ami a külsőre volt írva. Felfújtam, és ha a kerekeket forgatom, akkor látszik hogy van benne egy nyolcas. Valamit elcsesztem kicseréléskor? Vagy mitől lehet ez? A külsőnek nem hiszem hogy baja lenne, ha egyáltalán lehet ilyen jellegű, mert még nem olyan régiek, és eddig nem volt velük gond. Most ha felülök és hajtom a biciklit, akkor is érezni hogy van valami a kerékkel. A ráfot megnéztem, annak nincs baja, nincs benne nyolcas sehol. A kerekeket rendesen raktam vissza, ügyeltem rá hogy jól legyenek beállítva a csavarok mindenhol.
2023. aug. 9. 21:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Noname külsővel én is tapasztaltam ezt, képtelenség volt ütésmentesre felrakni a gumit.

Azóta Contin.... gumikat használok, felrakom, kész, pontosan szalad.

Bármit lehet hibásan gyártani.

2023. aug. 10. 05:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha a külső nincs rendesen a helyén, akkor szokott ilyen lenni. Ereszd le, állítsd be a külsőt, hogy a felni peremével körkörösen mindenhol egyforma legyen és fokozatosan fújd fel, miközben ellenőrzöd a körkörösséget.
2023. aug. 10. 05:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Amikor teljesen 0-ról fujod fel, néha meg kell allni, és körben megpattogtatni a kereket.

Elsőre csak annyit fújj bele, hogy kézzel simán össze nyomható legyen. Ekkor még tudsz rajta igazítani. Utána fújd fel puhára, és pattogtasd meg a kereket a földön lassan forgatva.

Utána pörgesd meg, nézd meg "kisimult"-e, es ha igen, akkor fújhatod a kívánt értékre

2023. aug. 10. 08:46
 4/4 anonim ***** válasza:

#1: elsősorben nem a márkától függ, hanem hogy mennyire ballonos a gumi.

Minél virslibb, annál inkább a helyére megy magától, mert nem akad fel a kidudorodó oldalfal.

Egy pufi monti gumit elég sokat kell igazgatni.

2023. aug. 10. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!