Ha minden szabálytalanságod észrevenné a hatóság akkor
szerinted hány nap alatt szednél össze 18 pontot?
Jelenleg hány pontod van?
Figyelt kérdés
Nekem 0 pontom van, de talán egyszer volt 2 pontom.
#büntetópont
2023. aug. 9. 13:56
1/6 anonim válasza:
2-3.
2023. aug. 9. 14:20
2/6 anonim válasza:
Nincs büntető pontom,nem is volt.30 éve vezetek motort,autót.
2023. aug. 9. 14:20
3/6 anonim válasza:
Nekem sincs pontom, nem is emlékszem mikor volt utoljára. Abszolút nem vezetek állat módjára, úgy gondolom megfontolt, rutinos, és inkább óvatos beállítottságú vezető vagyok. De az igazság ezzel együtt is az, hogy az indokolatlan tökölést nem szeretem, és az értelmetlen korlátozásokat szintén nem nagyon tolerálom. Megállok mindig mindenhol, ahol az indokolt ahhoz, hogy biztonságosan belássam az utat és kiforduljak, ha van stop tábla ha nincs. De nem állok meg csak azért, mert egy egyébként jól belátható helyen ott egy tábla. Igen, ha senki nincs az úton, senkit nem zavarok vagy veszélyeztetek vele, simán megfordulok tilosban, vagy éppen gondolkodás nélkül megyek át a záróvonalon. Nem állatkodok az úton, nem versenypálya a közút, de nem is követek minden szabályt birkaként, ha egyébként ott és akkor valamit nem tartok indokoltnak. Így hát innen nézve, egyetlen peches nap alatt is könnyen össze tudnám hozni azt a 18 pontot.
2023. aug. 9. 14:45
4/6 anonim válasza:
Kihalt autóúton, autopályán gyakran gyorshajtásba esek, neha országúton is. Nyilván, ha tudnám, hogy figyelnek, nem tenném.
De mivel Magyarországon 22 év vezetes alatt még soha nem kaptam büntit, nem aggódok semmin.
2023. aug. 9. 15:35
5/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy személyesen venné észre a hatóság, vagy felvétel alapján? Felvétel alapján az objektív felelősség miatt az üzembentartó kapja a bírságot, és mivel nem kerül megállapításra a vezető személye, nem adnak előéleti pontot.
Keveset szabálytalankodom; tudatosan nem, elnézés miatt bizonyára. Csak ez olyan kevés alkalom, hogy nagy pech kéne ahhoz, hogy épp rajtakapjanak. Különösen úgy, hogy rendőrt, rendőrségi járművet nem is emlékszem, mikor láttam. Csak itt a környékünkön már vagy hat éve megszűnt létezni körzeti megbízott. Előtte nem tudtam úgy hosszabban tevékenykedni az udvaron, hogy ne láttam volna járőrözni. Azóta csak néha szirénázva átszáguld a falun egy-egy rendőrautó. Már vagy öt éve megszűnt a havi kétszeri traffipax kitelepülés is, nagy eséllyel azóta egyszer sem voltak itt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!