Vizsgáztató hatóság milyen alapon kéri jóelőre a vizsgadíjat?
Az ember még el se kezdi a tanfolyamot, már ki kell fizetni a kreszvizsga diját. Illetve tegnap vizsgáztam, és közölték, hogy a járműkezelés diját másnaptól be kellene fizetni ott a pénztárban, ráadásul KP-ban, lehet. Csak, ami azért egy ekkora szervezetnél kicsit durva, mert talán kötelezve is vannak, a kártyás fizetés biztosítására.
Kolléganőm tavaly megcsinálta A kategóriára a kreszt, viszont annyira döcögősen halad, hogy még mindig a rutint nyomja, de nem csak az ő hibája, mert már 3 hete nem is volt vezetni. Persze ez esetben is ott csücsülnek a vizsgabiztosok a pénzén. Ráadásul ha tavaszig nem vizsgázik le akkor a kreszvizsgája is érvénytelen lesz, mert kicsúszik a 2 évből.
#2 Biztos! Ugyanis a kreszvizsga a közlekedési hatóságnál volt, nem pedig a tanfolyamot indító iskolánál, és valószínűleg akikkel együtt vizsgáztam azok is több sulitól voltak. Megyeszékhely, és van pár autósiskola. Már a vizsgára való jelentkezésről kapott e-mail-ben és tegnap a vizsgán is mondták, hogy a járműkezelési vizsgadíjat, ott a közlekedési hatóság pénztárában kell befizetni. majd a kapott befizetési igazolást a sulinak is el kell juttatni személyesen vagy scannelve e-mailben.
Korábban tanfolyamra és a kreszvizsgára viszont úgy utaltam a sulinak egyben a pénzt.
Zavaros amit írsz. Nem kell ennyivel előre befizetni, ha most kezded a vezetést.
Elég akkor, amikor az oktatóval közösen úgy látjátok, hogy készen állsz vizsgára, addig felesleges. Lehet feladod vizsga előtt, vagy kifutsz az időből.
"Már a vizsgára való jelentkezésről kapott e-mail-ben és tegnap a vizsgán is mondták, hogy a járműkezelési vizsgadíjat, ott a közlekedési hatóság pénztárában kell befizetni."
Ebben semmi olyan nincs, hogy a tanfolyam előtt be kell fizetni a vizsgadíjat.
#7 Bocs, de nem tudom mit nem lehet ezen érteni. Mondjuk azt kihagytam, hogy ez A ketegória, és külön van rutin és városi vezetés. Nem tudom egyébb kategóriában most hogy van, mert az évek folyamán ezen mindig variáltak. Én B ből is külön vizsgáztam rutinon és városban.
Az iskolától ezt az e-mailt kaptam:
Illetve a vizsgabiztos is mondta, hogy másnaptól ott helyben lehet befizetni, és mivel az autósikola kéri a bizonylatot, így addig szerintem nem is megy tovább az oktatás.
Jó, ezt nem a hatóság kéri, hanem az iskola. Beszélj velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!