Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen pályámatrica kell...

Milyen pályámatrica kell autószállítóra?

Figyelt kérdés

Vettem egy 3.5 T össztömeg alatti autószállítót ami 3 személyes. Milyen matrica kell rá ? Mert a D2 7 személy fölötti de 3.5 T nem meghaladó

A d1 meg 7 személy alatti és 3.5 T nem meghaladó.

Jól értem,hogy D1 kell rá?

2023. júl. 24. 17:35
 1/7 anonim ***** válasza:
15%

Rohadjak meg ha értem a kérdést. Leírtad, hogy 3 személyes és 3.5T alatti. A D1 7 személyig és 3.5T-ig jó. Akkor mi a kérdés? Hol veszted el a fonalad ebben a két tényezős egyenletben?

Amúgy meg M1 = D1, N1 = D2.

2023. júl. 24. 17:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Mit nem értesz rajta? Mondjuk akkor értelmezd... Ott a végén a kérdés. Jól értettem e. Ennyit kellett volna írni. Igen. Vagy nem .
2023. júl. 24. 17:53
 3/7 anonim ***** válasza:
72%

Az #1 hülyeséget ír.

Ha forgalmiban N1 (teherautó) kategória, akkor D2 kell rá.

Igen, akkor is, ha egy corsa vanról van szó.

2023. júl. 24. 18:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Bocsánat, a hozzászólás második felét nem olvastam.
2023. júl. 24. 18:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszod.
2023. júl. 24. 18:49
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 Az értelmes választ, amit én ugyanúgy leírtam, de valamiért az nem felelt meg. :DDDDDD

És a kérdés továbbra is marhaság, ha 7 személy és 3.5T alatt van, akkor D1, te magad sem tudod hogy mit nem értesz ezen. De inkább pontozz le engem nyugodtan, hátha attól jobban alszol.

2023. júl. 24. 19:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért vagy bizonytalan kérdező, mert csak két feltételt írtál ki a háromból, pedig a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. tájékoztatója még abban is segítséget ad, hogy gépkocsi esetén mit kell nézni a forgalmiban.

„D1 díjkategória

A motorkerékpár, valamint a legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, legfeljebb 7 személy szállítására alkalmas személygépkocsi és annak pótkocsija, amennyiben a gépjármű hiteles hatósági bizonyítványában/okmányában (pl. forgalmi engedély) a járműkategória mezőben M1 vagy M1G besorolás szerepel.”

„D2 díjkategória

Valamennyi olyan gépkocsi, amely nem tartozik egyéb díjkategóriába, és külön jogszabály alapján nem minősül útdíjköteles gépjárműnek. Ha a gépjármű hiteles hatósági bizonyítványában/okmányában (pl. forgalmi engedély) a járműkategória mezőben N1 vagy N1G besorolás szerepel, akkor az adott jármű – a szállítható személyek számától függetlenül – D2 díjkategóriába tartozik, mint ahogyan akkor is, ha a jármű legalább 8 személy szállítására alkalmas.”

───────────────────────────────────────────────────────────────────

Tenni valód a problémád eldöntéséhez:

Megnézed a forgalmi engedélyben, hogy mi van a J kódnál?

Ha annyi, vagy úgy kezdődik, hogy M1, akkor esélyes a D1, csak a legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeg (forgalmi engedély F.1 kódú adat) és a legfeljebb 7 fő szállítható személynek (forgalmi engedély S.1 kódú adat) kell megfelelni.

Ha mind a három adat megfelel, akkor D1 matrica elég; még pótkocsit is vontathatsz.

Ha a forgalmiban a J kódú adat annyi, vagy úgy kezdődik, hogy N1, akkor D2 matrica kell.

Ha lehunyom a szemem, és erősen koncentrálok, akkor homályosan ugyan, de N1 kategóriát látok a forgalmidban. De, lehet, hogy a meglett életkorom miatt már nem elég éles a lehunyt szemes távolbalátásom.

2023. júl. 24. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!