Milyen pályámatrica kell autószállítóra?
Vettem egy 3.5 T össztömeg alatti autószállítót ami 3 személyes. Milyen matrica kell rá ? Mert a D2 7 személy fölötti de 3.5 T nem meghaladó
A d1 meg 7 személy alatti és 3.5 T nem meghaladó.
Jól értem,hogy D1 kell rá?
Rohadjak meg ha értem a kérdést. Leírtad, hogy 3 személyes és 3.5T alatti. A D1 7 személyig és 3.5T-ig jó. Akkor mi a kérdés? Hol veszted el a fonalad ebben a két tényezős egyenletben?
Amúgy meg M1 = D1, N1 = D2.
Az #1 hülyeséget ír.
Ha forgalmiban N1 (teherautó) kategória, akkor D2 kell rá.
Igen, akkor is, ha egy corsa vanról van szó.
#5 Az értelmes választ, amit én ugyanúgy leírtam, de valamiért az nem felelt meg. :DDDDDD
És a kérdés továbbra is marhaság, ha 7 személy és 3.5T alatt van, akkor D1, te magad sem tudod hogy mit nem értesz ezen. De inkább pontozz le engem nyugodtan, hátha attól jobban alszol.
Azért vagy bizonytalan kérdező, mert csak két feltételt írtál ki a háromból, pedig a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. tájékoztatója még abban is segítséget ad, hogy gépkocsi esetén mit kell nézni a forgalmiban.
„D1 díjkategória
A motorkerékpár, valamint a legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, legfeljebb 7 személy szállítására alkalmas személygépkocsi és annak pótkocsija, amennyiben a gépjármű hiteles hatósági bizonyítványában/okmányában (pl. forgalmi engedély) a járműkategória mezőben M1 vagy M1G besorolás szerepel.”
„D2 díjkategória
Valamennyi olyan gépkocsi, amely nem tartozik egyéb díjkategóriába, és külön jogszabály alapján nem minősül útdíjköteles gépjárműnek. Ha a gépjármű hiteles hatósági bizonyítványában/okmányában (pl. forgalmi engedély) a járműkategória mezőben N1 vagy N1G besorolás szerepel, akkor az adott jármű – a szállítható személyek számától függetlenül – D2 díjkategóriába tartozik, mint ahogyan akkor is, ha a jármű legalább 8 személy szállítására alkalmas.”
───────────────────────────────────────────────────────────────────
Tenni valód a problémád eldöntéséhez:
Megnézed a forgalmi engedélyben, hogy mi van a J kódnál?
Ha annyi, vagy úgy kezdődik, hogy M1, akkor esélyes a D1, csak a legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeg (forgalmi engedély F.1 kódú adat) és a legfeljebb 7 fő szállítható személynek (forgalmi engedély S.1 kódú adat) kell megfelelni.
Ha mind a három adat megfelel, akkor D1 matrica elég; még pótkocsit is vontathatsz.
Ha a forgalmiban a J kódú adat annyi, vagy úgy kezdődik, hogy N1, akkor D2 matrica kell.
Ha lehunyom a szemem, és erősen koncentrálok, akkor homályosan ugyan, de N1 kategóriát látok a forgalmidban. De, lehet, hogy a meglett életkorom miatt már nem elég éles a lehunyt szemes távolbalátásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!