Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyiben volt a jogsi idén?

Mennyiben volt a jogsi idén?

Figyelt kérdés
Akik idén csinálták a jogsit végül mekkora összegben állt meg a végére? Illetve ehhez tartoztak-e plusz órák / elsőre sikerült-e a vizsga?
2023. júl. 24. 01:29
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
76%

700ezernél járok és még nincs vége. Most emelnek megint, augusztus 1-től az óradíjon. Egy év alatt +2000-nél járunk óránként... brutális.

A 30 órát felejtsd el, annyiból a minimum 580 km fixen nem lesz meg. Plusz mivel a legtöbb oktató tömbösít, 2x50 percet vezetsz egyszerre, a 30 óra az mindössze 15 alkalom. Semmire sem elég.

2023. júl. 24. 06:32
 2/35 anonim ***** válasza:
87%
#1 Már miért ne lenne elég?
2023. júl. 24. 06:52
 3/35 anonim ***** válasza:
91%
#2 Pl mert az 580 km-hez óránként kellene 20km-t vezetni, ami nekem a 2x50 perc alatt sikerül mindig városban. Országúton meg alig mentünk. Okosórámmal többször rögzítettem az útvonalat, és mindig ekkörül voltunk. A végén már az oktató csalt rá, de még így is vetettek velem plusz órát.
2023. júl. 24. 07:19
 4/35 anonim ***** válasza:
87%
#3 Már ne haragudj, de mit csináltok órán, hogy nem sikerül 24km/h-s átlagsebességet produkálni? Beálltok csúcsidőben a dugóba? Mert azt még megérteném, hogy pár órán javarészt parkolni gyakoroltok, de ez abszurd.
2023. júl. 24. 07:57
 5/35 anonim ***** válasza:
88%

Az unokámnak múlt héten volt a járműkezelési és vezetési vizsgája is. Két plusz gyakorlati órát fizetett.

A tanfolyamok és a vizsgák - elsősegély is kellett - kb. 140 ezerbe kerültek. Visszaigényelni nem tud, mert azt csak B kategóriánál lehet. (Igazságtalannak tartom, mert az elméleti oktatás és vizsga díjából lehet visszaigényelni, és igaz, hogy az elméleti oktatás csak 16 óra 28 órával szemben - több, mint fele -, így legalább a 25 ezer felének visszaigénylése igazságos lenne.)

2023. júl. 24. 08:09
 6/35 anonim ***** válasza:
91%
#3 Megyeszékhelyen, csomó 30-as táblás úton, nagy forgalomban, nem fogsz ilyen átlagsebességet produkálni. Meg honnan tudod,hogy az oktatód valós távot írt be neked mikor vezettél? Ő tankolja az autóját, tehát azon is spórol,hogy több kilométert ír a lapra.
2023. júl. 24. 08:13
 7/35 anonim ***** válasza:
88%
Bocs, 6-os válaszom a 4-esnek szólt,nem magamnak. 😁
2023. júl. 24. 08:16
 8/35 anonim ***** válasza:
88%
#6 Mondjuk amikor én a B kategóriát csináltam, az Szolnokon volt, én meg nem szolnoki vagyok, országúton is bőven volt óra, éjszaka is. Beült három diák az autóba, valaki felvezetett, mindenki vezetett 2-2 órát, valaki hazavezetett. Nem volt km probléma. Amikor az A kategóriát csináltam, akkor meg mondták, hogy a 16 kötelező forgalmi óra helyett elég a 8 is, ha utána az oktatók közül legalább 1 rábólint, hogy vizsgára bocsátható az ember, mert ott inkább a rutinvizsgán kell pengének lenni, ha meg más jogsija van az embernek, nincs nagyon mit tanítani. Egyszer-kétszer-háromszor mentünk Pestről Gödöllő-Kistarcsa-Nagytarcsa stb. környéken hatalmas köröket hogy legyen km, hogy a kartont hogy vezették, az meg nem érdekelt. Rutinórám rengeteg volt, sokat nem is szakoktató, hanem vezetéstechnikai instruktor tartott, rutinvizsga reggelén töltött ki minimum kötelező óraszámmal egy kartont a szakoktató.
2023. júl. 24. 08:19
 9/35 anonim ***** válasza:
84%

#8 Én amikor a B-t csináltam,akkor ugyan volt itt Várpalotán kirendeltsége, és rutinpályája is az iskolának, de itt nem tartották megfelelőnek a város az oktatásra, ezért Veszprémbe jártunk, így az a 25km-es út is beleszámított mindig. Ketten mentünk, egyikünk oda,másikunk hazafelé.

Motoros jogsinál meg szó se volt róla,hogy az iskola elengedné a felét, vagy átütemezi,és inkább még plusz órát vetetett. Idén már 10 ezer forint egy vezetési óra,és az utolsó bőrt is lehúzzák az emberről.

2023. júl. 24. 08:41
 10/35 anonim ***** válasza:
77%

#4 Ja, ezért kérdeztem én is. Simán kijöttem a 28 órából, utána mentem is vizsgára. Úgy lett plusz 1 órám, hogy a vizsgát is 2x50 percnek beszéltem le az oktatóval, így még egy órát toltam és a második volt a vizsga, bár szerintem ez mindig így van.

Bár igaz ami igaz, az éjszakai vezetés az reggel 6 óra volt nyáron, szóval full világos, az országút meg egy kb. 800 méteres szakasz, megszakítva egy körforgalommal és a 800 méterből kb. 600m 60-as táblás, de nem vesztettem ezekkel semmit.

2023. júl. 24. 08:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!