Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogsi nélkül is meglehet lenni?

Jogsi nélkül is meglehet lenni?

Figyelt kérdés

Mindenki ezt kérdezi, meg nyomatja, hogy mikor cináltatok már jogsit, miért nem megyek el, amikor lehet, akkor miért nem csinálom meg, ha semmi bajom nincs, és simán adnának jogsit. De, én szerintem megvagyok nélküle... oké, hogy nem kell várni a buszra 15 perceket, egy 1,5 órás tömegközlekedéssel csak fél óra lenne autóval meg stb. de nem panaszkodom.

Ennyire fontos dolog a mai világban a jogsi, meg autót vezetni?

2010. okt. 12. 15:59
 1/8 anonim ***** válasza:
nem fontos, de ha lehetőséged van rá, akkor nem is hátrány. Esetleg később lehet úgy kapsz munkát, hogy tudsz vezetni, vagy adódik lehetőséged saját autót venni, akkor nem baj, ha nem akkor töltesz vele el egy két hónapot, hanem már van, és csak fel kell frissíteni a tudásodat :)
2010. okt. 12. 16:15
 2/8 anonim ***** válasza:

A jogsi nem éri meg, ha nagyvárosban laksz, és nem akarsz fél órákat dugóban ácsorogni, parkolóhelyre vadászni, na meg jó pénzt fizetni érte óráánként, és akkor még nem is beszéltünk a benzinköltségről, meg a többiről.

Van egy olyan tippen, hogy páran talán azért is próbálnak rávenni, hogy letedd, hogy így nekik is megspórold azt a 1,5 órát :P Amúgy meg miért ne lehetne jogsi nélkül meglenni? Költségekben nagyjából ugyanott vagy, ha nem rosszabul jársz, mint busszal.

Mivel a bérletet jobb helyeken az egyetem, fizeti, így én tömegközlekedés párti vagyok.

2010. okt. 12. 16:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért mondják mert ez a menő. Gondolom fiú vagy. Ez olyan mint amikor azt kérdezik, mikor veszíted már el a szűzességed, hány nőt döntöttél meg, stb! Miért nem arra akarnak rávenni, hogy csinálj 3 felsőfokú nyelvvizsgát, 2 diplomát? Igen, tényleg kényelmesebb az autó! De kevesen engedhetik meg maguknak (főleg fiatalon), hogy egy vadiújat vegyenek. Nos, megveszel egy használtat (+ átíratás, eredetiség, stb, stb) aztán fizeted a kötelezőt, a súlyadót, és akkor még egyszer sem romlott el! Bárhova mész az üzemanyag, és hirtelen sok haverod/barátnőd lesz, de egyik sem ad majd bele a benzinköltségbe. Állsz a dugókban, fizeted a drága parkolást és még így sincs sokszor helyed. Én napi szinten használom de havi 30-nál olcsóbban nem jövök ki. Míg veszel egy diákbérletet, az kb. 4000 Ft. Elöbb vagy utóbb úgyis megcsinálod a jogsit, (pl. egy önéletrajznál is pozitívum még akkor is ha a munkádnak köze sincs hozzá) ha van rá lehetőséged lesz saját autód, de sokkal jobb érzés ha az a saját erődből van és nem a szülők pénzén. 29/L
2010. okt. 12. 16:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Hehe...nálam is pont ez van. Én 20 vagyok, egyelőre eszemben sincs jogsit szerezni. A buszok ingyen vannak, az egyetem állja. Szóval egyáltalán nem érné meg, hogy autókázzak minden nap. Amúgy én mindig tervezem, de őszintén nincs semmi kedvem tanulni még arra is az egyetem mellett.
2010. okt. 17. 20:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Aki nincs rászorulva az autóra, annak nem feltétel, de aki vidéken él, és napi 3 busz megy be a faluba... Minden esetre örülök, hogy megcsináltam, kényelmesebb, mint buszozni meg a mínusz 20-ban órákat várni, de jól meg is kell fizetni.
2010. okt. 18. 06:33
 6/8 anonim válasza:
Nekem van jogosítványom, de majdnem nem lett. Nagyon sokszor kentek meg, és majdhogynem abbahagytam az egészet. Akkor gondoltam bele, hogy tulajdonképpen nem is vagyok rászorulva. Én nem Pesten lakom, de otthon gyalog is eljutok bárhová, ha valahová mennem kell, meg ott a vonat. Azt mondom, meg lehet lenni nélküle. De én nem bántam meg, hogy anno nem hagytam abba. Van, hogy munkahelyeknél kérnek, még ha nem is kell majd valószínűleg vezetni. Persze, ha Téged nem érdekel a vezetés, akkor még felesleges is erőltetni. 21/L
2010. okt. 18. 12:39
 7/8 anonim ***** válasza:
án ikább azért bíztatok mindenkit hogy hamar rakja le a jogsit megy egyre drágább, 2 év alatt rohadt sokat ment fel az ára.
2010. okt. 18. 19:40
 8/8 anonim ***** válasza:
És ha leteszi 17 évesen, de csak 25 évesen lesz lehetősége vezetni, akkor abból a kevés rutinból kezdjen neki a nagyvilágnak? Vagy vegyen egy csomó pótórát ami megint rengeteg pénz? Bár ha csak papíron tud vezetni.....
2010. okt. 19. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!