Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesít ez az...

Titeket nem idegesít ez az irányjelzőzés orrba-szájba?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy sokan ha kell, ha nem működtetik az irányjelzőt. Parkolóhelyre beállásnál, vagy amikor más fele nincs is lehetőség kanyarodni, sokan akkor is jelzik az irányt. Egyenesen történő elindulásnál, mikor az autó nem vált irányt, balra irányjelzéssel indul el. Már-már többletjelzésként használva.

Ez egy dolgot árul el a vezetőről. Friss jogsis vagy nemrég szerzett jogsis, de fejlődésképtelen. S ha megfigyeled, ők soha nem fiatalok, hanem 40+ 50+ emberek. Tehát mi következik ebből? Eddig nem volt pénze/lehetősége jogosítványt, autót szerezni. Megfigyelésem, hogy ezek vezetői, sosem új vagy néhány éves autók, hanem 15+ éves csodák. De akinek ennyit sikerült 40-50 éves korára elérnie, az mit csinált eddig élete munkájának gyümölcsével? Most hogyan, hogy hirtelen szüksége lett autóra, ha a fél életét leélte nélküle? Na és ezek a minden szabályt betartók, akik önkéntes rendőrt játszanak. Avagy figyelmeztetik polgártársaikat, a helyes (ő általa gondolt) magatartásra és a szabályok betartására.

Jól gondolom, hogy ezek mind az alsó társadalmi osztályból származnak?

De a másik véglet sem jó, akik soha nem irányjelzőznek, még a körforgalomból kihajtásnál sem. De magamon is megfigyeltem, hogy én is kevesebbet irányjelzőzök, kompenzálom, hogy mások többet irányjelzőznek helyettem is.

2023. jún. 14. 16:48
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
27%

"A kanyarodó sávról lekanyarodsz. Tehát indexelni kell. "

A kanyarodó sávot követed, az indexelés nem jelez semmit, nem ad plusz információt, mert nyilvánvaló, hogy az út merre megy.

Ahogy a főútvonalas példádnál is nem jelzed, ha követed a főútvonalat, mert ott szabály írja elő, hogy arra fogsz menni, hacsak nem jelzed. Ilyen dedikált kanyarodósávnál sincs mit jelezni, mert itt nem szabály miatt követed az utat, hanem mert egyszerűen nem lehet másfelé menni.

Lehet, hogy a kresz szerint kellene indexelni, arról beszélek, hogy semmilyen plusz információt nem ad itt senkinek a jelzésed, mert teljesen egyértelmű, merre haladsz, fizikailag nincs más lehetőség, vagyis kétsége sem lehet senkinek, hogy egyenesen mész-e tovább vagy kanyarodsz az úttal együtt, mert csak egyfelé lehet menni.

2023. jún. 15. 06:46
 32/36 anonim ***** válasza:
74%
#31: Hazudsz.
2023. jún. 15. 07:19
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem idegesít.
2023. jún. 15. 08:12
 34/36 Hintalow ***** válasza:
100%
+1 szavazat arra, hogy debil.
2023. jún. 15. 12:35
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
Hallod, én annyira irigyellek, hogy az a legnagyobb problémád, hogy ki mikor és mennyit használja az indexet
2023. jún. 25. 21:00
 36/36 anonim ***** válasza:
91%

Téged idegesít, ha valaki egy parkolóban használja az irányjelzőt?

Talán meglepő, én örülök neki, mert látom, hogy mi a szándéka.

Persze neked könnyű mert te bizonyára gondolatolvasó vagy.

Na ha az vagy, akkor tudnod kell hogy mit gondolok rólad!

Igen, éppen azt! 🤣

2023. jún. 25. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!