Titeket nem idegesít ez az irányjelzőzés orrba-szájba?
Arra gondolok, hogy sokan ha kell, ha nem működtetik az irányjelzőt. Parkolóhelyre beállásnál, vagy amikor más fele nincs is lehetőség kanyarodni, sokan akkor is jelzik az irányt. Egyenesen történő elindulásnál, mikor az autó nem vált irányt, balra irányjelzéssel indul el. Már-már többletjelzésként használva.
Ez egy dolgot árul el a vezetőről. Friss jogsis vagy nemrég szerzett jogsis, de fejlődésképtelen. S ha megfigyeled, ők soha nem fiatalok, hanem 40+ 50+ emberek. Tehát mi következik ebből? Eddig nem volt pénze/lehetősége jogosítványt, autót szerezni. Megfigyelésem, hogy ezek vezetői, sosem új vagy néhány éves autók, hanem 15+ éves csodák. De akinek ennyit sikerült 40-50 éves korára elérnie, az mit csinált eddig élete munkájának gyümölcsével? Most hogyan, hogy hirtelen szüksége lett autóra, ha a fél életét leélte nélküle? Na és ezek a minden szabályt betartók, akik önkéntes rendőrt játszanak. Avagy figyelmeztetik polgártársaikat, a helyes (ő általa gondolt) magatartásra és a szabályok betartására.
Jól gondolom, hogy ezek mind az alsó társadalmi osztályból származnak?
De a másik véglet sem jó, akik soha nem irányjelzőznek, még a körforgalomból kihajtásnál sem. De magamon is megfigyeltem, hogy én is kevesebbet irányjelzőzök, kompenzálom, hogy mások többet irányjelzőznek helyettem is.
Nem, nem idegesít, ha rendeltetésszerűen használják az irányjelzőt.
Amikor félrevezetően vagy nem rendeltetésszerűen (pl. köszöngetésre) használják, az viszont idegesítő.
Ezt a fåsz kérdést.
1. Ha egy egyetlen manőverre használható kanyarodósávban állsz, akkor sem fogja ezt rólad tudni például egy olyan gyalogos, aki azon az úton haladna át, amelyikre rákanyarodsz.
2. Elindulásnál mégis hogy a bánatban találja ki bárki , hogy te most mindjárt meg fogsz mozdulni? Megintcsak legyen egy gyalogos a példa , aki épp a kocsid előtt 2 méterrel haladna át.
3. Amikor jössz mögöttem a parkolóban, mégis honnan tudod, hogy én pontosan hol lépek a fékre és kezdek manőverezni, meg hová fogok mozdulni, ha nem indexelek?
4. A jogsim korára vagy a társadalmi státuszomra vonatkozó tippjeid is roppant bènák, nem helytállóak. Pedig én aztán tényleg mindenhol használom az irányjelzőt
#25 A kanyarodó sávról lekanyarodsz. Tehát indexelni kell. Ennyi.
Ott tévedsz, hogy te úgy tekintesz a kanyarodó sávra, mintha az nem lenne annak az útnak a része, amelyiken van. Tegyük fel van az 'A' út, 2x2 sáv. A 2 sávból a külső lekanyarodik jobbra 'B' útra, a belső megy tovább egyenesen. De amíg nem kanyarodsz rá a 'B' útra, addig te az 'A' úton haladsz. Hiába kanyarodó sáv, attól az még az 'A' úton van, amiről te lekanyarodsz 'B' útra. Nem azért kell indexelni, mert több variáció is lenne, hanem azért, mert lekanyarodsz az 'A' útról. Hiába van csak egy opció, akkor is jelezni kell.
Ha a több variációs elméleted igaz lenne, akkor olyan kanyarodó főútvonalon is indexelni kellene, ahol kereszteződés van. A főút kanyarodik jobbra, de lehet menni tovább egyenesen, vagy balra. Több opció van és kanyarodik a főútvonal, mégsem kell indexelni a kanyarodáshoz, na szerinted miért? Azért, mert senkit nem érdekel, hogy egy opció van, vagy több. Az számít, hogy lekanyarodsz-e az adott útról. Ebben az esetben kanyarodsz, de nem hagyod el az adott utat, nem kell indexelni. Ellenben ha egyenesen mész tovább, akkor elhagyod a főútat és indexelni kell annak ellenére is, hogy technikailag te egyenesen mész tovább.
Attól mert te nem tanultad meg normálisan a KRESZ-t, attól még nem mások lesznek a hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!