Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van arra szabály, hogy egy...

Van arra szabály, hogy egy kerékpár mekkora lehet?

Figyelt kérdés
Itt magasság, hosszúság és szélességre gondolok.
2023. jún. 12. 03:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Tudtommal kerékpárra még arra sincs szabály, hogy ha csomagot szállítasz, az előre-hátra-oldalra mennyire nyúlhat, amíg tudsz kormányozni, addig bármekkora lehetsz bármelyik irányba.
2023. jún. 12. 03:29
 2/7 A kérdező kommentje:

Csak azért kérdezem, mert építeni szeretnék saját biciklit és szeretnék rá modern burkolatot és világítást.

Nyilván nem lenne sokkal nagyobb, mint egy normál bicikli, csak érdekel.

2023. jún. 12. 04:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
szerintem amíg van rajta a szabálynak megfelelő világítás, prizmák, fékek, csengő, addig nem tudnak belekötni.
2023. jún. 12. 07:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A csomagszállításra van szabály, tilos "oldalra kinyúló, előre vagy hátra egy méternél hosszabban kinyúló, a vezetőt a vezetésben akadályozó vagy a személy- és vagyonbiztonságot egyébként veszélyeztető tárgyat szállítani"

Magának a biciklinek a méretére viszont szerintem sem született eddig szabály, gondolom nagyon kevesen akarnak óriás- vagy minibiciklivel közúton megjelenni. Ha esetleg néhány baleset adódik efféle extrák miatt, bizonyára a rollerek megjelenésével előállt tanácstalanság fog ismétlődni.

2023. jún. 12. 08:15
 5/7 anonim ***** válasza:

08:15 vagyok, most olvastam a kérdésed pontosítását.

Így biztosan nincs korlátozás, ahogy a 7:00-ás írta, legyenek meg a kötelező felszerelések, és hajrá!

Győr környékén sokszor láttam egy szépen áramvonalazott karosszériás bicajt, újságcikk is volt belőle, ebben sem kifogásolták a járművet.

2023. jún. 12. 08:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez a korlátozás a segédmotoros kerékpárokra vonatkozik, nem a kerékpárokra.

2023. jún. 12. 08:27
 7/7 anonim ***** válasza:

08:27: nem.

Akkor bővebben idézem a KRESZ 54. paragrafusát:

"(7) Tilos

a) főútvonalon 12. életévét be nem töltött személynek kerékpározni;

b) elengedett kormánnyal kerékpározni;

c) * kerékpárhoz oldalkocsit, valamint - kerékpárutánfutót kivéve - egyéb vontatmányt kapcsolni;

d) kerékpárt más járművel, illetőleg állattal vontatni;

e) kerékpáron oldalra kinyúló, előre vagy hátra egy méternél hosszabban kinyúló, a vezetőt a vezetésben akadályozó vagy a személy- és vagyonbiztonságot egyébként veszélyeztető tárgyat szállítani;

f) kerékpárral állatot vezetni." stbstb

2023. jún. 12. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!