Van arra szabály, hogy egy kerékpár mekkora lehet?
Csak azért kérdezem, mert építeni szeretnék saját biciklit és szeretnék rá modern burkolatot és világítást.
Nyilván nem lenne sokkal nagyobb, mint egy normál bicikli, csak érdekel.
A csomagszállításra van szabály, tilos "oldalra kinyúló, előre vagy hátra egy méternél hosszabban kinyúló, a vezetőt a vezetésben akadályozó vagy a személy- és vagyonbiztonságot egyébként veszélyeztető tárgyat szállítani"
Magának a biciklinek a méretére viszont szerintem sem született eddig szabály, gondolom nagyon kevesen akarnak óriás- vagy minibiciklivel közúton megjelenni. Ha esetleg néhány baleset adódik efféle extrák miatt, bizonyára a rollerek megjelenésével előállt tanácstalanság fog ismétlődni.
08:15 vagyok, most olvastam a kérdésed pontosítását.
Így biztosan nincs korlátozás, ahogy a 7:00-ás írta, legyenek meg a kötelező felszerelések, és hajrá!
Győr környékén sokszor láttam egy szépen áramvonalazott karosszériás bicajt, újságcikk is volt belőle, ebben sem kifogásolták a járművet.
Ez a korlátozás a segédmotoros kerékpárokra vonatkozik, nem a kerékpárokra.
08:27: nem.
Akkor bővebben idézem a KRESZ 54. paragrafusát:
"(7) Tilos
a) főútvonalon 12. életévét be nem töltött személynek kerékpározni;
b) elengedett kormánnyal kerékpározni;
c) * kerékpárhoz oldalkocsit, valamint - kerékpárutánfutót kivéve - egyéb vontatmányt kapcsolni;
d) kerékpárt más járművel, illetőleg állattal vontatni;
e) kerékpáron oldalra kinyúló, előre vagy hátra egy méternél hosszabban kinyúló, a vezetőt a vezetésben akadályozó vagy a személy- és vagyonbiztonságot egyébként veszélyeztető tárgyat szállítani;
f) kerékpárral állatot vezetni." stbstb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!