Ha elgázolok valakit lakott területen kívül úgy, hogy senki sem látta az esetet akkor hogyan derítik ki, hogy én voltam a gázoló?
Kérdés csak elméleti. Nem történt ilyen, csak facen pont most láttam egy videót ahol egy erőszakos ember elkezdte csapkodni az autó motorháztetejét és a videóban a sofőr higgadtan kezelte de elgondolkodtam a lehetőségen, hogy mi lenne ha nyomnék egy kövéret és bele lökném az árokba és ott hagynám?
Szemtanú nincs, azt az opciót most zárjuk ki, hogy az elütött ember megjegyezte a rendszámomat. Ebben az esetben megtalálnak? Ha igen akkor hogyan?
Ma már kb. minden alföldi falu határában vagy közepén akad közlekedést figyelő kamera. Be lehet azonosítani, hogy mondjuk 12:00 és 13:00 között milyen rendszámú autók hajtottak az északi irányba levő úton - és azt is, hogy 12:15 és 13:15 között milyenek érkeztek meg a következő településre mennyi idő alatt (így kizárva vagy belevéve a köztes mellékutakra forgalmát). Már ezzel egy viszonylag szűk körre korlátozható a lehetséges autók száma - s ha az áldozat rendszámra még nem is emlékszik akkor is fel tudja idézni pl. az autó típusát vagy színét.
Ha elhunyt akkor meg valószínű, hogy a helyszínelés során lehet több bizonyítékot találni mert áthajtottál mondjuk egy vértócsán, megsérült az autód vagy jellegzetes zúzódást okoztál az áldozatnak.
Rakás nyomot hagysz a helyszínen:
a kocsi színe nagy valószínűséggel felkenődik az áldozatra, kitört fényszóró-, indexbúradarabok, ösztönösen fékezel, így lesz nyomtáv is.
Ehhez jönnek a fentebb írt kamerák.
Plusz a cellainformációk.
Sztem add fel magad.
Egyébként ilyen esetben a legjobb, ha higgadt maradsz, és hívod a rendőröket.
Interneten percenként látsz mindenféle cifra dolgot, való életben elképesztően ritkán.
Egy dashcam túl olcsó ahhoz, hogy ne legyen minden autóban. Akkor még higgadtabb tudsz maradni, idővel megtérül a károd.
Ha elütöd bosszúból, te jársz rosszabbul.
De én nem olyan erős gazolasra gondoltam, hogy törik minden hanem álló helyzetből egyes sebességfokozatban egy kicsit erőteljesebb megindulással beleborítom az árokba.
Konkrétan belelököm. Utána pedig komótosan elhajtok. Az elütött feltételezhetőleg annyira se sérül meg, hogy ne tudjon legalább kimászni az árokból.
De nem is feltétlenül kell árok legyen, az is elég ha csak szimplán annyira lököm meg, hogy a földre huppanjon. Én meg elhajtok.
A cserbenhagyás cserbenhagyás akkor is, ha csak horzsolásokat szerez meg akkor is, ha meghal. Ha nem tolatsz vissza megkérdezni, hogy jól van-e akkor már teljesíted a cserbenhagyást.
Különben elég rosszul feltételezed a sérülések mértékét - pont az ilyen lassú, de váratlan gázolások szoktak koponyasérüléseket okozni, ha az illető beveri a fejét a kemény útfelületben. S lehet, hogy nem is te okozod neki a halálos sérülést, hanem csak elájul és az utánad jövő román kamionos megy át rajta - de a gyilkosságért letöltendő börtönbüntetést ettől még a te számládra fogják írni.
"S lehet, hogy nem is te okozod neki a halálos sérülést, hanem csak elájul és az utánad jövő román kamionos megy át rajta - de a gyilkosságért letöltendő börtönbüntetést ettől még a te számládra fogják írni."
Még véletlenül sem.
De most ne menjünk bele a BTK. elemzésébe.
#8 Igen, azzal a részével tisztában vagyok, hogy elég egy szimpla rosszul esés, hogy csontja törjön az embernek és nem kell hozzá nagy lendület. Ezért írtam, hogy feltételezhetőleg nem lesz semmi baja, tehát a cél nem sérülés okozás.
De mindegy, nem csináltam és nem is fogok ilyet csinálni, csak elméleti volt a kérdés, köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!