Kell felhatalmazás, ha egy csoport 18 év alatti Magyarországra akar vonattal menni fesztiválozni?
Személyi igazolvány elég, nem kell útlevél. Ami az életkort illeti, egy felnőtt semmit nem jelent, de húsz sem.
Szülők (apa és anya!), gondviselő írásos belegyezése kell mindenkinek egyenként.
Nem kell speckó fancy nyomtatvány:D
Szerintem akár még kézzel írt is lehet, bár javaslom hogy maga a nyilatkozat szövege nyomtatott legyen+ alárírás.
Arra gondolsz, hogy Románia még nem a schengeni övezet tagja?
Emiatt van még határellenőrzés.
18 ev alatti szemelyek eseteben mindenkeppen kell beleegyezo nyilatkozat a hataratlepeshez.
De 16 ev alatt meg szuloi kiseret is.
Nos, bevallom elakadtam. Ugyanis sem az útlevélből, sem a személyi igazolványból nem derül ki a lakóhely. Ha van magyar útleveletek, a nevetek is magyar, akkor a határon csak annyit tudnak, hogy átlépitek az országhatárt. De hogy a lakóhelyhez képest ez kifelé vagy befelé történik, az nem.
Ám ha magyar lakóhelyetek lenne, és Romániába utaztatok, kifelé is kellene szülői engedély, így vissza is nálatok kell legyen.
Gondolom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!