Vezetni tanulok, de hogyan lehetnék gyorsabb az útkereszteződésekben?
Figyelt kérdés
Főleg egyenrangú kereszteződésekben kint élesben elég lassan megy felismerni, hogy most akkor kinek van elsőbbsége, pedig amikor kresz vizsgára készültem akkor tök jól mentek ezek a forgalmi szituációs kérdések. De amikor élesben a forgalomban pár másodperc alatt dönteni kell, akkor túl lassan megy, annyit kell gondolkodnom rajta, amennyit nem nagyon lehetne. Hogyan lehetne ezt javítani, fejleszteni2023. ápr. 26. 04:25
1/7 anonim válasza:
Siman, az oktató felől aki jön annak. Arra nézel ahol ülnek melletted ha jon valaki akkor engedd el.
2/7 anonim válasza:
A pár másodperc is nagyon sok. Gyakorolni kell. Alapvetően, ha rögzülnek a dolgok, és rutinná válik, akkor nem bonyolult. Csak meg kell szerezni a rutint
3/7 anonim válasza:
Ha nincs tábla, akkor a jobbról érkezőt elengeded.
Ezen mit kell gondolkodni másodperceket?
4/7 nemaRendőrség válasza:
@3
Azért ennél összetettebb a dolog, mert nem csak egyenesen mennek emberek. A jobbról jövőt elengedni igen, első lépés, de ha balra akarsz kanyarodni akkor nézni kell a szembe jövőket is, hogy mit akarnak, illetve azért balra sem árt fordulni hogy megadják-e az elsőbbséget.
Plusz gyalogosokat is nézni kell ha kanyarodsz.
De ez természetes, senki nem úgy születik hogy tudja mit kell csinálni őseink tudása alapján ilyenkor
5/7 anonim válasza:
#4: de a szemből jövőt (szinte) mindenhol el kell engednie balra kanyarodásnál, nem csak egyenrangúban.
Gyakorlással fog rögzülni, nem muszáj autóval (elég drágák az órák), tudod gyakorolni biciklivel is.
6/7 anonim válasza:
Nos, ha vizsgára kell tudni, első körben azt mondom, tanuld meg. Hol van tábla, hol van elsőbbséged, hol nem megy a gyalogos zebrán, ha balra kanyarodsz. Ha jobbra, akkor menni fog :) Betanulod az utakat, ez a legköltséghatékonyabb. Menjetek el vezetni vkivel, akinek van jogsija, ő vezet, te figyelsz. Úgy nézd, hogyha nem működne a lámpa, akkor mi van, mert az is előfordulhat. Amit írtak a többiek, az alap, hogy van-e tábla, merre akarsz menni és ki jöhet milyen irányból. Az a baj, hogy a 20. órán sztem még a mennyi gázt adjak meg a milyen sebességben vagyok is fejben tartandó, nem megy automatikusan, aztán még közlekedni is kell. Menni fog, ha legalább az egyik dolog fejben van. Nekem nőként könnyebb volt megtanulni, hol van pl. 30-as tábla, és már előre számítottam rá, minthogy hirtelen fék, visszaváltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!