Miert kell kivagni a fakat az ut menten, mikor elvileg
zebrat raknak csak a keresztezodesbe?
Figyelt kérdés
Bocs, elkepzelesem sincs, ez melyik kategoriaba illene, de a munkalatok a kozlekedessel kapcsolatosak, azert itt van. Negyiranyu keresztezodesbe vegre raknak zebrat, eddig egy horror volt, rendszeres utkozesek, gyalogoskent atkelni macera, stb, most megkezdtek a munkalatokat, de ehhez miert vagjak ki a fakat, amik nem is a keresztezodesben vannak? :D Raadasul a nyar kezdeten? Akadalyoznak valamiben a fak? Arra gondoltam, lehet lesz kozelekedesi lampa is es a kabelezesben zavaroak lennenek? Az egyik fan evek ota madarak feszkeltek, remelem mar kirepultek mostanra.
Jobb itt agonizálni órákig, mint 1 perc alatt elintézni az illetékessel...
Egyébként utcakép alapján simán elöregedtek és ha már dolgoznak, kivágják, azon sem lepődnék meg, ha negyediket is.
2023. ápr. 19. 13:08
12/19 anonim válasza:
Az egyik, ha jól értem, pont a zebra vonalába esne. Mögüle kiléphet egy gyalogos, tehát balesetveszélyes. A másik fa kivágását én se értem. Lehet, hogy annak nincs köze a zebrához.
2023. ápr. 19. 13:54
13/19 anonim válasza:
A legtöbb önkormányzatnál ezt csinálják. Kivágják a fákat és akkor "nincs vele gond".
Ja, hogy akkor 50 fok lesz az utcán, meg hogy valószínűleg tele volt madárfészekkel így költési időszakban? Az nem érdekes, majd légkondizik, akinek melege van, a szúnyogokat meg majd vegyszerrel irtják.
2023. ápr. 19. 14:08
14/19 anonim válasza:
#13 Ahogy írtad, sajnos így működnek az önkormányzatok, ha már úgyis dolgozni kell valahol, plusz egy dolgot megcsinálnak.
#12 Te viszont baromságot írsz, tudtommal aki gépjárművet vezet, az felméri, hogy mennyire belátható a zebra, ott az útburkolati jel, ki van táblázva, esetleg még egy veszélyt jelző tábla is kikerül. Nem a fától lesz balesetveszélyes, hanem attól, akinek be kéne vonni a jogsiját, ha betakarja a zebrát a fa, akkor annyival lassabban közelítem meg, hogy az utolsó pillanatban is meg tudjak állni, hátha rálép valaki. Ez nem atomfizika, hanem alapvető.
2023. ápr. 19. 15:02
15/19 anonim válasza:
A rálátási háromszög biztosítása érdekében .
Én nagyon szeretem a fákat , fasorokat, de amikor olyan zebrához érek, ahol egy testes felnőtt is el tud bújni a mellette lévő fa mögött, azért én is láncfűrészért kiáltok.
2023. ápr. 19. 16:06
16/19 anonim válasza:
Csak a szokásos tipik magyaros fapusztítás..
2023. ápr. 19. 18:35
17/19 anonim válasza:
#15 Vagy csak olyan tempóval kéne a zebrához érni, hogy akár testes felnőtt, akár gyerek, akár meggondolatlan kutya bújt a fa mögé, ne üsd el, ha kiszalad.
2023. ápr. 19. 20:15
18/19 A kérdező kommentje:
En nem vezetek, de tudtommal a zebrat eleve lassan kell megkozeliteni, ha van ott valaki, ha nem.
2023. ápr. 19. 20:32
19/19 anonim válasza:
#18 Ugye aki a zebrán van, annak elsőbbsége van. Úgy kell megközelíteni, hogy ha bármikor rálép valaki, te ezt az elsőbbséget biztosítani tudd. Tehát ha mellette áll valaki, akiről nem tudod, mikor gondol egyet és ugrik rá, akkor akár meg is állsz. Ha én egy zebrának nem látom a végeit, mert pl. takarja egy bokor, vagy ott parkol valaki (szabálytalanul), akkor olyan sebességgel megyek, hogy egy kellemetlen intenzív fékezéssel akár szinte azonnal meg tudjak állni. Az más kérdés, hogy egy csomó vezető egyrészt bunkó paraszt, másrészt cső- és rövidlátó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!