Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miert kell kivagni a fakat az...

Miert kell kivagni a fakat az ut menten, mikor elvileg zebrat raknak csak a keresztezodesbe?

Figyelt kérdés
Bocs, elkepzelesem sincs, ez melyik kategoriaba illene, de a munkalatok a kozlekedessel kapcsolatosak, azert itt van. Negyiranyu keresztezodesbe vegre raknak zebrat, eddig egy horror volt, rendszeres utkozesek, gyalogoskent atkelni macera, stb, most megkezdtek a munkalatokat, de ehhez miert vagjak ki a fakat, amik nem is a keresztezodesben vannak? :D Raadasul a nyar kezdeten? Akadalyoznak valamiben a fak? Arra gondoltam, lehet lesz kozelekedesi lampa is es a kabelezesben zavaroak lennenek? Az egyik fan evek ota madarak feszkeltek, remelem mar kirepultek mostanra.
2023. ápr. 19. 12:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Arra tudnék gondolni, hogy most még nem, de pár hónap múlva olyan lombkoronája lenne, ami beláthatatlanná teszi a zebrát. Mondjuk ez nem indok a kivágásra, amíg ne lóg úgy be, hogy pl. kamion nem tud közlekedni (de akkor is elég lenne gallyazni), ez arra lenne indok, hogy a közlekedő annyival óvatosabban közelítsen.

Valószínűleg időt, pénzt és gondolatot akarnak spórolni, ha kivágják a fát, akkor nem kell figyelni, hogy időszerű-e gallyalni, okoz-e veszélyt a lehulló levél ősszel stb. Barbár megoldás. De amúgy a legegyszerűbb megkérdezni a munkálatokat elrendelőt, pl. az önkormányzatot a hivatalos álláspontról.

2023. ápr. 19. 12:33
 2/19 A kérdező kommentje:

Magas fak, a lombkorona nem log az utra. Kb az itteni lakasok 5. emeleteig ertek fel a lombok, nem tudom milyen fak, de olyanok, hogy a torzs magas, a lombkorona magasan kezdodik. Szoval a kozlekedest fixen nem akadalyozta. A keresztezodes pedig innen meg egy jo par lepes, majdnem egy fel haznyira van.

Hat oket mar hiaba kerdeznem, visszacsinalni nem lehet. Legalabb szoltak volna elore, de csak annyi volt megadva, hogy megkezdik a munkalatokat a keresztezodessel.

2023. ápr. 19. 12:39
 3/19 anonim ***** válasza:
Ennyiből kb tippelgetni sem lehet. Legalább egy utcaképet beszúrhattál volna. Kérdezd meg az út kezelőjét, lehet bármi a felsoroltakból is, de egyszerűen vágásérettek is lehetnek
2023. ápr. 19. 12:40
 4/19 A kérdező kommentje:
A lehullo levelek miatt meg ennyi erovel akkor minden fat ki lehetne vagni mindenhol Budapesten belul. :D Itt meg ez a nyamvadt 3 fa volt, ebbol egyet meghagytak egyelore, de annyi level soha nem hullott le, ami zavaro lett volna szerintem. Mondjuk engem nem erint, mert magasabban lakom, de a lenti lakoknak meg arnyekot is biztositott a nap ellen, keleti fekvesu oldal, reggeltol nyaron pokoli a nap, amig ide tuz.
2023. ápr. 19. 12:42
 5/19 A kérdező kommentje:

[link]

Feltoltottem, hatha igy latjatok, miert lehettek zavarok. Az erkelyekre nem logtak be a fak, ha esetleg ugy tunne. Kozben megkezdtek a maradek fak kivagasat is, amiket nem karikaztam be, hatrebb, ami a buszmegallonal van.

2023. ápr. 19. 12:49
 6/19 anonim ***** válasza:

Kép alapján továbbra is:

0. kérdezd meg az önkormányzatot

1. beláthatóság!

2. simán lehet, hogy annyi idős, és a szomszéd panel hősugárzása is annyra megviseli, annyira korhadt, hogy véletlenül pont a zebrakialakításkor jöttek rá, hogy mondjuk balesetveszélyes lehet, ha leszakad egy ága a járdára, neadjisten egy babakocsira. Eddig nem foglalkoztak vele, most, hogy amúgy is dolgoznak a környéken, ezt is megejtik. Kérdezd meg, aki csinálja, amúgy tényleg csak tippelni tudunk.

2023. ápr. 19. 12:51
 7/19 anonim ***** válasza:

Mondjuk ott meg keresztül a lombjukon egy vezeték is. De tartom magam az eddigiekhez

2023. ápr. 19. 12:55
 8/19 anonim ***** válasza:

Sokaknál látom ezt a megoldást, de nem értem mire jó?

Miért nem a Google-t linkeled?

A rövid kód a legmegfelelőbb ide.

2023. ápr. 19. 12:58
 9/19 A kérdező kommentje:

[link]

Erre gondolsz? Nem tudom, nem szoktam terkep helyzetet linkelgetni. :D

2023. ápr. 19. 13:01
 10/19 A kérdező kommentje:
7 Ezert kerdeztem en is, hogy a vezetekkel akarnak-e vajon dolgozni, vagy valami. Nem hivogatnam emiatt azert az onkormanyzatot, hogy heee magyarazot kovetelek, csak gondoltam hatha itt valaki ert a temahoz.
2023. ápr. 19. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!