Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Bicikli tárcsafék dugattyúját...

Bicikli tárcsafék dugattyúját lehet állítani?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megtudni hogy a fékdugattyúkat közelebb lehet e állítani a tárcsához hogy kisebb legyen a hézag anélkül hogy ketté szedném a féktestet (nyilván akkor kifolyik az olaj) . Vagy hülyeség az egész és nincs semmiféle állíthatósága a dugatyúnak ?

A shimano fékek nagyobb hézaggal bírnak így nem tudok akkora nyomást kifejteni a fékkarral.

2023. ápr. 15. 23:21
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Látszik hogy nem értesz hozzá.

A tárcsafék automatikusan után állítja magát és mindíg egyforma a hézag.

De ha nagyobb is ez hézag a fékerő és a fékhatás ugyan akkora amikor fog.

2023. ápr. 16. 06:58
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem az volt a kérdés hogy egyforma e a hézag hanem a méretét hogy tudom e változtatni.

A fékhatás meg speciál ki sem alakul nálam ezeknél az új shimano bl mt fékeknél mert tökig behúzva a fékkart sem tud akkora nyomást kifejteni pont azért mert gyárilag távolabb tették a dugattyúkat hogy érzéketlenebb legyen a tárcsa ütésekre gondolom. Ez eddig jó is viszont sík terepen lakom ahol semmilyen betéttel nem tudom használni mert egy hét után üvegesre kopik mind és csak csúszik és dudál a fékezésnél és közben izomból húzom.

Egy teszkós V fékkel tized ennyi erővel blokkolom az első kereket , ez meg egy 13e ft os shimano olajos tárcsafék ész szeretném normálisan használni a másik bringámon.

Köszönöm hogy megértetted .

2023. ápr. 16. 10:59
 3/7 anonim ***** válasza:
nem lehet állítani , ha légtelenítés után ezt csinálja akkor csak a csere segít
2023. ápr. 16. 11:09
 4/7 anonim ***** válasza:

De a fékdugattyút ha nyomod akkor az kimegy és aztán ott kell maradni neki.

Érted??

2023. ápr. 17. 08:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Fék kart szoktam nyomogatni és továbbra is az a baj hogy 1 fényév távolságra van a betét a tárcsától , úgy mint ha teljesen el lenne kopva remélem így már tudod kódolni miről vakerelek. Mire félig behúzom a kart akkor kezd csak el erőt fejteni a pofa . Normális fék egy pici húzásra szilárdan ütközik és már fogja is le a kereket úgy hogy orra buksz. Vadonat új korában is ilyen volt én hozzá se nyultam ez egy előreszerelt kész fékszett de úgylátszik annyit is ért 12e ft volt.
2023. ápr. 18. 21:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Olvasd el a 4. válaszom.
2023. ápr. 19. 07:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Tudok olvasni. Nem a fékdugattyúval van a baj hanem hogy túl nagy a játéka . Érted? :D
2023. ápr. 19. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!