Miért levegősödik vissza a hűttő rendszerem?
Adott egy 98-as opel astra f classic. Sajnos már úgy vettem az autót hogy a gyári hűtője javítva volt és kicseréltem. A leeresztett fagyálló szép tiszta volt. Haza jöttem az autóval, másnap mikor beindítottam, hallottam hogy levegős a rendszer. Azóta akármit teszek, nem tudom megszűntetni, a problémát.
Víz nem forr, kiegyenlítőbe nem keletkeznek buborékok, fűtés is jó. Ami fura számomra, hogy a kiegyenlítő tartályban mindig ugyan annyi a folyadék mennyisége, hideg és meleg motornál is egyaránt. Csöveket átnéztem nem szivárog sehol, és nem látok sérüléseket sem.Szerencsére bent az autóba lehet hallani, valószínűleg a fűtőradiátorba ahogy nyomja át a levegőt. Általában akkor nagyon hallani amikor beindítom, amikor nem megy se fűtés se semmi, síri csend van. Meg alapjáraton ha adok gázfröcsöt, akkor is hallani. Megállok vele a kiegyenlítő tartály sapkája szuszog elég sokáig.
Mit hallasz te? Hogy levegős a rendszer? Kihallod a motorzúgásból, hogy levegős a rendszer? Akkor te egy nagyon nagy egér lehetsz! Szerintem a vákuumos fékrásegítő szuszogását hallod! Semmi műszaki ismereted nincs, de te KIHALLOD a levegőt a motorból! Ugyan már...
Ha a víznek normális a hőmérséklete, nem forr, van fűtés, akkor mi a fene a bajod?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!