Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mitől nyikorog a kerékpárom?

Mitől nyikorog a kerékpárom?

Figyelt kérdés

Mitől lehet, hogy felülök rá, és amikor tekerek, nyikorog. Kicsit ciki. Esőben, ha megázott, nem csinálja, csak verőfényes napsütésben. Hidegben kevésbé nyikorog. De azért szokott.

Mit tudnék csinálni? Hol lehet a baj?

Köszönöm szépen előre is!

2023. ápr. 6. 09:27
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

Oh tényleg!

Még valami!

Ha tolom a kerékpárt, akkor nem nyikorog.

2023. ápr. 6. 09:27
 2/21 anonim válasza:
Ülés? Pedál? Próbáld meg, hogy felállsz bicajon, miközben mész vele. Meg úgy, hogy nem tekered pedált egy kis ideig és figyeld a nyikorgást. Így ki tudod zárni vagy épp azonosítani, hogy az ülés, vagy pedál lehet-e.
2023. ápr. 6. 09:35
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy kis wd40-et a kinyirgó résznek. Szerintem valahol a pedál környékéről jöhet a hang.
2023. ápr. 6. 09:42
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Innen hogy hallgassuk meg ?
2023. ápr. 6. 09:43
 5/21 anonim ***** válasza:

Talán ha leírnád honnan hallod a nyikorgást...mert innen ahol én vagyok nem hallatszik :)

Mikor kapott új zsírt a pedál és a középrész?

2023. ápr. 6. 10:02
 6/21 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen rejtélyes nyikorgásom, aztán kicsit később az üléscső és a hátsó ferde villa találkozásánál észrevettem egy repedést a hegesztés mellett.

Valószínűleg az elmozgó fémfelületek keltették a nyikorgó hangot már akkor, amikor a festéken még nem hatolt át a törés.

2023. ápr. 6. 10:42
 7/21 anonim ***** válasza:
pedáltengely száraz
2023. ápr. 6. 10:49
 8/21 anonim ***** válasza:
Láncot olajozd meg.
2023. ápr. 6. 16:11
 9/21 anonim ***** válasza:

Monoblokk is lehet.igazítsd még a hátsó kereket nekem volt hogy gy nem volt a helyén és nyikorgott.

Pedál is lehet csapágyas és az

2023. ápr. 6. 19:00
 10/21 Alex Fly ***** válasza:
Akad pár alkatrész, ami nyikoroghat: nyereg, nyeregcső, váz, monoblokk, hajtómű, pedál, váltó, kerékagy, racsni/sor, küllők, fékek, stb...
2023. ápr. 6. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!