Egy 500 W e roller mennyivel megy ? Tényleg tud 45 km h val menni?
Dehogy tud. 300-350 wattosok végsebessége 25 körüli, ez egy jó irányszám a továbbiakhoz, használjuk a hetedieks/gimis fizikát. Ugye ha egyenletes sebességgel mész, amekkora teljesítményt éppen lead a motor, az a húzóerő és a sebesség szorzata.
Mekkora húzóerő kell, ha már haladsz? Ha egyenesen mész, a két fő hatás a kerekek gördülési ellenállását és a közegellenállást kompenzálni. Konkrét végsebességet nehéz mondani, mert ugye egy rollernél a közegellenállás eléggé függ attól, mekkora ember van rajta, de az biztos, hogy a sebesség négyzetével arányosan nő, tehát ha egy 350W-os roller elvileg 25-öt tud (mondjuk ezt gondolom valamilyen fojtással), egy kevesebb mint másfélszeres teljesítményű nem fog csaknem 2x akkora sebességet, amilyen sebességnél 4x akkora erőt kéne legyőznie, ahhoz 8x-os teljesítmény kéne a P=F*v miatt. Azt is tegyük hozzá, az 500W kb. 0,67 lóerő.
Ezek persze csak durva becslések, főleg a fojtás miatt, nem véletlen persze, hogy 25-re fojtják azokat a rollereket, amik a jövőben nem segédmotornak fognak számítani a mostani tervek szerint, de az 1000W-os az, ami megy 35-50 közötti végsebességgel, megint csak attól függően, mekkora és milyen nehéz ember van rajta.
Ma hozták házhoz már kiprobaltam olyan 35 34 között megy sík terepen vagy lefelé
Domb kicsit megfogja 21 22
De én vagyok 120 kg jármű meg 22kg
19 km mentem vele de nemtudom fel e volt töltve gyárilag vagy félig volt e a volt mutatott néztem azt hittem azt kell figyelni
51 v volt mikor elindultam 41 v mikor már gyengélkedett
Aztán rajottem hogy a kijelzo mutatott kell figyelni
Nemtudom fullra fel volt e töltve ha 23 km kibir akor tökéletes számomra
290 e volt újonnan, benzinsporolas miatt vettem meg
Szerintem közepes kategóriában csucsmodel
Azért 500 600 e nem.fizetem volna
A legujabb 1000 W tipusokert
225 e még volt ugyan ez a model de csak 12AH aksival szerintem jól döntöttem hogy a nagyobb aksisat vettem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!