Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy nem kell magunknál...

Igaz, hogy nem kell magunknál tartani a jogosítványt? Vagy csak a szokásos félretájékoztatás?

Figyelt kérdés

2023. márc. 16. 10:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%

Biztos, hogy a jogosítványnak semmi köze hozzá. Nincs semmi olyan benne, rajta.

De még terméken lévő védelmi eszköz sem jelez be máshol.

2023. márc. 17. 08:29
 12/17 A kérdező kommentje:
#11 Ha hiszed, ha nem, ő volt az. Én sem gondoltam volna, de több helyen is kipróbálta a biztonsági őr. Álmomban nem jutott volna eszembe.
2023. márc. 17. 15:06
 13/17 anonim ***** válasza:
12. Akkor megőrülnének a boltban, mert nagyon sok embernél van jogosítvány, és akkor mindenkinek becsipogna.
2023. márc. 17. 15:09
 14/17 A kérdező kommentje:
Na jó, kár volt feltenni ezt a rohadt kérdést, itt mindenki jobban tudja, hogy velem mi történt.
2023. márc. 17. 15:13
 15/17 anonim ***** válasza:
53%

A kérdésedre alapos és kimerítő választ kaptál.

Ha ellenőrzésnél nem tudod elővillantani, nem bírságolnak érte, de nálad kell legyen. Ha ügyintézni kell valamit, az adatait tudnod kell.

Külföldön mindenképpen ott kell legyen nálad.

Ezek a kérdésedre adott objektív feleletek. Ne duzzogj!

Én magam viszont hivatalból értek a jogsi gyártáshoz. Nagy baj?

Ha a tied becsipog, akkor nem az a kártya teszi, hanem valami ismeretlen dolog, ami mondjuk hozzátapadt.

2023. márc. 17. 15:21
 16/17 anonim ***** válasza:

"De még terméken lévő védelmi eszköz sem jelez be máshol." Dehogynem jelez be. Akkor történik ilyen, ha nem hatástalanítják az eredeti üzletben a lopásgátlót. Nekem volt már ilyen könyvtári könyvvel (amit egy olyan kis kézi mágnessel szokott csak lehúzni a könyvtáros), hogy besípolt, pont egy könyvesboltban. Meg a netről rendelt cipőm is ilyen volt. Eszembe se jutott, hogy lehet benne lopásgátló, nem is tűnt fel, mikor felvettem, csak két hétig ki és befele is sípoltam a Tescoban, aztán észrevettem a cípő belsejébe ragasztva.

A kérdező jogosítványa viszont tuti nem jelez be, inkább a pénztárcájában, amiben a jogsit tartja, maradhatott benne a nem hatástalanított lopásgátló.

2023. márc. 18. 18:41
 17/17 anonim ***** válasza:
"Ha ellenőrzésnél nem tudod elővillantani, nem bírságolnak érte, de nálad kell legyen." A #7 belinkelte a KRESZ erről szóló részét. Amiből egyértelműen az derül ki, hogy nem kell ott lennie nálad, és nem az, hogy "nem bírságolnak".
2023. márc. 18. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!