Van valami kötelező érvényű szabályozás a téli/nyári gumi használatára?
Kötelező vagy csak ajánlott az évszaknak megfelelő?
Már vagy 20 éve hó is alig van...
Szinte mindegy. Évente 1000 km-t bármilyen gumival ki lehet bírni.
Március-áprilisban mostanában azért előfordulhat 1-1 napon kisebb hóesés, de emiatt szerintem sem érdemes 4 évszakosat venni.
Ha külföldre tuti nem mész, akkor jó lesz a nyári 99,9%-ban.
Évi 1500km-re én tuti még újat sem vennék.
Inkább egy pár éves használtat feláron vagy alatta.
#13 és annak mi az értelme?
Az új lehet drágább, de sokkal tovább jó lesz.
Nyilván nem 5-6 évesre gondoltam, illetve nem tudjuk a méretet sem.
Nyilván ha egy 13-as gumirol van szó akkor nem nagy tétel annyira, 15-ösnél már kb 20e db-ja, szerelessel 80-90 körül tuti megvan minimum.
Neha meg ki lehet fogni 4db 2 éves gumit 30e Ft-ért ami szereléssel egyből 40-50e spórolás.
Évi 1500km az vicc, mások babakocsival mennek annyit 😀
Szóval oda szerintem penzkidobas az új, de mindenki maga dönti el mire költi a pénzét.
"Évi 1500km az vicc, mások babakocsival mennek annyit "
hát míg jó volt a lábam, addig többet bicajoztam egy évben, mint 1500km.
Nincs, csak a profilmélység legyen meg 1.6mm teljes felületen és tengelyenként legyen azonos. A 4 keréknek nem kell azonosnak lennie, még méretben sem, csak legyen a gyári méretű. Én jártam egy ideig elől téli 175/70, hátul nyári 175/65 gumikkal, műszakira is így vittem (ezek gyári méretei). Illetve nem lehet sérülés és öregedés, repedezettség a gumin, azt is nézik.
Külföldön se sok helyen kötelező az évszakos gumi, ahol igen ott is csak télen a téli.
Abban igaza van a szerelőnek, hogy a jó négyévszakos drága, így az meggondolandó megéri-e. Ha csak aszfalton mész akkor lehet nyári egész évben, ha mész sárban is akkor a télit kéne inkább, mert sokkal nagyobb bordái vannak és évi 1500-on nem kopnak el. Illetve ha figyelsz rá nem kopnak el. :D Én lekoptattam egy nyár alatt a két első téligumit 2000 Km alatt, mert sokat kanyarodtam gumicsikorgatva és a téligumi a 40 fokban azt nem szereti. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!