Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Az indukciós főzőlap használat...

Az indukciós főzőlap használatakor van a teljesítmény és a hőmérséklet szabályozás, mikor melyiket célszerű használni?

Figyelt kérdés
2015. máj. 17. 23:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Hőmérséklet-szabályozás sütéskor, teljesítmény-szabályozás főzéskor, ha jól gondolom.
2015. máj. 18. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A teljesítmény szabályozás az inkább a felvett áramerősséget korlátozza, ekkor a hőmérséklet szabályozásnál figyelembe kell venni, hogy lassabban fűti fel, mondjuk maximumra. A csak hőmérsékletszabályozásnál a felvett áram amximum is lehet, és ilyenkor gyorsan felfűt a kívánt hőmérsékletre...


bárhogy is állítod be a kívánt főzési hőmérséklet eléréséhez, pénzt nem takarítasz meg..ami kell, az kell...


csak az áramerősség(teljesítmény) szabályzással lehet elérni, hogy egy régebbi konyha biztosítékját ne csapja le..

ha ez nem gond, akkor csak a hőfokkal törődj.

2015. máj. 18. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen,azt észrevettem,hogy amióta indukciósat használok,megnövekedett az áramfogyasztásom.Mikor főzök,csak úgy pörög a villanyóra!!!!! Egy nagy átverés,hogy a forgalmazó odabiggyeszti,hogy akár 50%-kal növelhető az árammegtakarítás.Csak azt nem írja,hogyan?Mert hogy indukcióssal nem,az biztos!

2015. máj. 19. 11:44
 4/7 A Tengerész ***** válasza:
68%
"Egy nagy átverés,hogy a forgalmazó odabiggyeszti,hogy akár 50%-kal növelhető az árammegtakarítás." Nem feltétlen az. Nem tudom mi a szakmád, képzettséged, ezért bocsáss meg ha túl primitíven magyarázom! Ha mondjuk hagyományos villanytűzhellyel főzöl akkor amikor kész a főzés és lekapcsolod a főzőlapot akkor az a pénzed ami arra fordítódott, hogy azt a meleget megtermelje ami azután marad a főzőlapban, hogy már nem főzöl vele az kárbavész. Az indukciós lap csak a vas edényedet melegíti (ennél csak a mikrohullámú melegítés a jobb hatásfokú, hiszen ott az edény se melegszik, legfeljebb csak a kaja melegíti vissza)ott nincs az a veszteség ami a hagyományos főzőlapban keletkezik azzal, hogy mondjuk van 1 kg tömegű étel és 3 kg tömegű főzőlap, ebből neked csak az 1 kg étel felmelegítése a cél, de sajnos csak a másikkal együtt tudod megoldani. Na innen az "akár". Mondjuk a gázzal szemben viszont az indukciós már egyáltalán nem versenyképes energiahatékonyság szempontjából és akkor még arról nem is beszéltem, hogy a gáz energia olcsóbb és a készülék (na meg az edények) is összehasonlíthatatlanul alacsonyabb mint az indukciós. Egy előnye van, könnyebb takarítani. Én sose vennék indukciósat, elég bajom volt velük amikor hivatalból kellett üzemeltessek párat nagykonyhában.
2015. máj. 23. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez felhasználás függő. Én egyedül élek, jobbára étteremben ebédelek, ritkán kell főznöm. A gázt, -ha lenne- én semmi másra nem használnám, csak főzésre, de indukciós (valójában két indukciós és két hagyományos) főzőlappal már arra sem kell. Így kértem a szolgáltatót, hogy kössék ki, ezzel megtakarítom a havi 1200Ft-os rendszer karbantartási díjat. Tehát, ha havonta 1200Ft-nyi villamos energiát használok el főzésre, összességében még pont nullán vagyok, mintha a gáztűzhelyet egy percig sem használtam volna.
2015. máj. 23. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

4-es,nem kell szabadkoznod,a primitív emberek szavát is meg tudom érteni és nem is nézlek le ezért,hiszen primitív emberként is lehetsz jóravaló ember.

2 tagú család vagyunk.Az összehasonlításból egyértelműen igazolt,hogy az indukciós jóval több áramot fogyaszt,ugyanis ezelőtt ,,sima" elektromos főzőlapot használtam,s hogy átváltottam indukciósra,kb.olyan 3000 Ft.-al többet fizetek,pedig nem főzök többször ,és nincs is több elektromos készülék a lakásban.Az edény amit használok,hagyományos zománcozott vas.Az indukcióssal igaz,hogy hamarabb megfő az étel,de több áramot fogyaszt.Ez az egyik hátránya,a másik meg,hogy káros az egészségre,a mágneses mező.(De hát ezt csak a csere után tudtam meg.)A ,,sima" elektromos főzőlapnak meg annyi előnye van,hogy még sokáig forró marad a platt,tehát hamarabb el lehet zárni,mint ahogyan megsül,fő az étel.Pl.elzárom és mégis megsül rajta a mondjuk a tojás,vagy elzárom és mégis felrotyog a habarás,stb.

De szerintem is a gáz a legjobb.

2015. máj. 24. 12:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Mi a típus a készüléknek? Érdekelne a hőszabályzás!
2019. szept. 29. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!