Ki kell kapcsolni a távolsági fényszórót, ha egy biciklissel találkozunk?
A biciklis a kijelölt kerékpársávban halad (ami nem az úttesten van, hanem egy árok választja el a főúttól), ki van világítva, láthatósági mellényt is visel a biciklis. Szembe vele jön az autó. Van rá valamilyen szabály, hogy ilyenkor ki kell e kapcsolni a távolsági fényszórót?
Megvárok pár választ, aztán leírom, mi történt.
Kresz szerint minden esetben le kell kapcsolni tompítottra, ha a távolsági fényszóró, a közlekedés más résztvevőjét elvakítja.
Akár biciklis, gyalogos, vízi jármű vezető, mozdonyvezető stb. akkor is.
Természetesen le kell kapcsolni a távolságit. Vagy mit gondolsz, ilyenkor kormozott üveggel a szemük előtt karikáznak az emberek??
Ugyanez van, ha mondjuk vonat jön szemben az út menti vasúti pályán, de mondjuk a kompátkelőhöz közeledve sem vakíthatod el annak vezetőjét.
Én voltam a biciklis.
Le kellett szállnom, mert azt az utat sem láttam be magam előtt, amit a lámpám bevilágított, eltűnt előttem az út. Mire beértem a városba, már fájt a fejem, pedig nem néztem bele a fénybe.
Legalább 6 autó nem kapcsolta le, így egy pillanatra elhittem, hogy én tudom rosszul a szabályokat.
Akkor, jól gondoltam, hogy te biciklis voltál.
Egyszerűen nem foglalkoztak veled, nekik úgy volt a kényelmes, hogy maradtak távolsági fényen.
Ha a te első világításod rendben volt, meg írtad a mellény viselését is, egyértelműen tompítottra kellett volna váltaniuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!