Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Itt hogy kell szabályosan...

Itt hogy kell szabályosan közlekednem biciklivel?

Figyelt kérdés

bocs hogy elég kitekert képet mutatok, de elég hiányos az utcakép, na meg az ismereteim is, más nézetekből még a régit mutatja mikor még ezek nem voltak.

[link]

kép bal oldalról érkezve a nyitott kerékpársávról cél továbbjutni a kép jobb oldalán lévő egyenesen folytatódó utcába. eleve ide rengeteg autó folyik be nagy sebességgel mert lejtő alján van, szóval átvághatok-e előttük mert nekem fel kell menni a minimális kerékpárút járdára, illetve utána az úttesten mögöttem jövő továbbhaladókat a másik úton, akik az én utamat keresztezik, át kell-e engednem mielőtt megindulok?

2023. márc. 4. 20:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ezt jól túlbonyolították.

Szerintem úgy gondolta a költő, hogy balra kanyarodsz arra a járdán lévő kerékpárútra és onnan kanyarodsz jobbra.

Én biztos, hogy az utcára kanyarodnék balra, majd onnan jobbra.

2023. márc. 4. 20:56
 2/6 A kérdező kommentje:
hát igen, korában úgy volt. bár sokáig a továbbhaladós egyenes út sem létezett
2023. márc. 4. 21:00
 3/6 A kérdező kommentje:
egy későbbi kanyargós vitt le jobbra
2023. márc. 4. 21:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég, biztos, hogy soha nem ült még biciklin az a szerencsétlen, aki ezt tervezte.

1. Mi az, hogy az út jobb széléről kell balra kanyarodni biciklivel? Miért nem sorolhat be a bal szélre, ami sokkal biztonságosabb lenne?

2. Miért nem engedélyezi az útburkolati jel a jobbra kanyarodást kerékpárral? Jobb, ha befordult balra a bringás, majd megfordul és úgy halad tovább? :)

3. Miért kell az indokoltnál több elsőbbségadási kötelezettséggel szopatni a bringásokat egy tízméteres szakasz miatt?

4. És aki balra kanyarodás után tovább menne egyenesen, azt miért szívatják?

Teljes agyfåsz.

2023. márc. 5. 07:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Mikor a nyitott kerékpársávról balra kanyarodsz, akkor elsőbbséged van az autókkal szemben, a jobbkéz-szabály értelmében. Tehát ha majd élni akarsz a jogoddal, és kanyarodáskor elütnek (úgy heti 3-4 alkalommal), akkor az autósokat majd mindig jól megbüntetik. Te meg felpattansz, és mész tovább. (Vagy nem.)

Na szóval, komolyra véve, szerintem ha jót akarsz magadnak, itt leszállsz inkább, és áttolod a zebrán a biciklit, mert gyalogosként máris egyértelműbb és látványosabb az elsőbbséged.

2023. márc. 5. 18:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Vagy a legjobb, ha leszarod és egyértelmű karjelzés mellett a forgalmi sáv bal feléből az úttesteket használva elsőbbségadás után bekanyarodsz balra, majd jobbra. Idióta tervezte ezt.
2023. márc. 5. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!