Itt hogy kell szabályosan közlekednem biciklivel?
bocs hogy elég kitekert képet mutatok, de elég hiányos az utcakép, na meg az ismereteim is, más nézetekből még a régit mutatja mikor még ezek nem voltak.
kép bal oldalról érkezve a nyitott kerékpársávról cél továbbjutni a kép jobb oldalán lévő egyenesen folytatódó utcába. eleve ide rengeteg autó folyik be nagy sebességgel mert lejtő alján van, szóval átvághatok-e előttük mert nekem fel kell menni a minimális kerékpárút járdára, illetve utána az úttesten mögöttem jövő továbbhaladókat a másik úton, akik az én utamat keresztezik, át kell-e engednem mielőtt megindulok?
Ezt jól túlbonyolították.
Szerintem úgy gondolta a költő, hogy balra kanyarodsz arra a járdán lévő kerékpárútra és onnan kanyarodsz jobbra.
Én biztos, hogy az utcára kanyarodnék balra, majd onnan jobbra.
Te jó ég, biztos, hogy soha nem ült még biciklin az a szerencsétlen, aki ezt tervezte.
1. Mi az, hogy az út jobb széléről kell balra kanyarodni biciklivel? Miért nem sorolhat be a bal szélre, ami sokkal biztonságosabb lenne?
2. Miért nem engedélyezi az útburkolati jel a jobbra kanyarodást kerékpárral? Jobb, ha befordult balra a bringás, majd megfordul és úgy halad tovább? :)
3. Miért kell az indokoltnál több elsőbbségadási kötelezettséggel szopatni a bringásokat egy tízméteres szakasz miatt?
4. És aki balra kanyarodás után tovább menne egyenesen, azt miért szívatják?
Teljes agyfåsz.
Mikor a nyitott kerékpársávról balra kanyarodsz, akkor elsőbbséged van az autókkal szemben, a jobbkéz-szabály értelmében. Tehát ha majd élni akarsz a jogoddal, és kanyarodáskor elütnek (úgy heti 3-4 alkalommal), akkor az autósokat majd mindig jól megbüntetik. Te meg felpattansz, és mész tovább. (Vagy nem.)
Na szóval, komolyra véve, szerintem ha jót akarsz magadnak, itt leszállsz inkább, és áttolod a zebrán a biciklit, mert gyalogosként máris egyértelműbb és látványosabb az elsőbbséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!