Ha ittasan, ám szabályosan közlekedsz akkor mennyire "mázsálnak" meg egy balesetnél?
Súlyosabb balesetnél többnyire alkoholteszttel kezdik.
-Volt ilyen balesetem, ahol nem én voltam a hibás.
A jegyzőkönyv szinte azzal kezdte, hogy alkohol 0 %.
Bíróságon is ezzel kezdték, ezután vizsgálták, hogy ki volt a hibás.
Maximálisan.
Ha piás vagy, te vagy a hibás autmoatikusan.
7-es, ez nem így van. Kevered a dolgokat.
1. A biztosító valóban nem fog fizetni, mert az alkoholos befolyásoltság kizáró ok. Más szabálytalanság belefér, ez nem.
2. Az is biztos, hogy ittas vezetésért el leszel marasztalva annak minden jogkövetkezményével együtt.
3. Azt azonban mindig vizsgálni fogják, hogy a baleset elkerülhető lett volna normál reakcióidővel vagy sem. Utóbbi esetben nem fogják a baleset okozása miatt elítélni az ittas felet.
Volt egy haverom. Hajnal 5-kor piásan elment motorozni mert felkúrta az agyát a nője. 5:10-kor 150+-os becsapódási sebességgel egy autót telibevert frontálisan, a becsapódáskor az autó már az út széléig lehúzódva éppen megállt.
Szonda persze ilyenkor, az autót vezetőnél is mutatott alkoholt, lehet nem ivott reggel, csak még aznapos volt, de bejelzett. Abban a pillanatban máris halálos közúti baleset gondatlan okozása volt a neve annak hogy ő csak elszenvedője volt az eseménynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!