Oszkárral ez reális, vagy kicsit inkorrekt?
Anyukám unatkozó nyugdíjasként minimális nyelvtudással nekiiundult tömegközlekedéssel Németországnak, hogy meglátogassa a testvérét.
Kisebb-nagyobb fennakadásokkal, de viszonylag időben oda is ért, viszont mondta, hogy hazafelé jó lenne valami más mód, mert annyira mégsem jött be neki ez az egyedül csavargás.
Így jött szóba az Oszkár.
Mindenki mondta, hogy milyen olcsó, jó stb, így megnéztem milyen lehetőségei vannak.
Magyar ember, személyautóval indul 100 km-re onnét ahol ő volt, de 60 ezret kért.
Nekem mindenki azt mondta, hogy 10-15-ből hazajut telekocsival, hát mondom ez nem annyi (volt egy aki valóban csak 10-ért hirdette az utat, de ő 10 nap múlva indult csak - egyébként mindenki más 50-70 körül kért)
Na mindegy, anyukám mondta, hogy őt nem érdekli kifizeti de akkor kocsival hozzák haza Magyarországra (nem is házhoz, hanem a Keletihez, Budapesten lakik)
A fickó amúgy Németországban házhoz ment érte.
Majd amikor anyukám beszállt, akkor közölte vele, hogy még egy embert felvesz, de az 2 órás kitérő volt, és utána indultak el Budapestre.
Aztán még 30 perc kitérővel még egy embert felvett amiről szintén nem volt szó.
Most igazából ez a része mindegy is, a baj hogy 2 óra 30 perccel később ért a Keletibe mint tervezte, és késő este volt már, így mehettünk érte mert nem akartuk hogy onnét hazatömegközlekedjen.
Amúgy is mentünk volna érte, de nem este 10kor gondoltuk, tekintve hogy másnap dolgozunk.
Aztán mondta hogy nagyon nagyképű is volt a pasas, de mindegy legalább hazajutott stb...
Engem viszont kicsit felbosszantott, én ezt biztos nem hagytam volna szó nélkül, de ő ugye semmit nem szólt.
Mivel én foglaltam neki Oszkáron nem tudom, hogy hogy értékeljem az embert, én úgy érzem hogy hülyére vette anyukámat, de semmiképp sem volt korrekt.
Természetesen ugyan úgy 60 ezerbe került a +2 óra 30 perces út is.
Nem az ár a lényeg mert azt tudomásul vettük, hanem az hogy rátett a menetidőre 2 óra 30-at.
Sosem oszkároztam még, ha ez teljesen normális akkor nem akarom leértékelni az embert, csak szimplán tudatlan vagyok.
Foglaláskor 19:30-as érkezést írt a Keletihez. (ebből lett 22 óra)
Kérdés, hogy ez így működik?
Az oszkár sajnos felhigult, mert van aki ebből akar megélni, pedig amikor indult sokkal jobb volt.
Javaslom, legközelebb utazzon vasuton, az a legbiztonságosabb és a legkényelmesebb. Én is imádom a vasutat!
Két opció van:
Amire az egészet eredetileg kitalálták az az, hogy ha te alapból mennél A-ból B-be és van szabad helyed, akkor azt meghírdeted. Ők azok, akik viszonylag kedvező áron visznek. Ők viszont nem tesznek nagy kitérőket, főleg nem 60 km-t. Én szoktam így utazni. Nagyon max 10-15 perc kitérőt vagyok egy utasért tenni, 3 utasnál ez már így is elég nagy időveszteség. Így viszont relatív gyorsan célbaérek.
Aztán megjelentek azok, akik ezt üzletszerűen kisbuszokkal csinálják. És mára külföldi utaknál ők vannak többen. Ők ebből élnek, ergo drágák. Elmennek érted akár 60 km-re is, de ugyanígy elmennek másokért is, így jelentős többletidő jön össze.
Az a háztól házig szolgáltatás, ahol csak érted mennek és mincs kitérő az a taxi, de az más árkategória.
kifejezetten még korrekt is volt...ennél még az a rosszabb, amikor a viteldíj sem stimmel és a helyszínen egy kicsit még tolnak rajta feljebb ilyen-olyan indokkal...:D
néhány alkalommal már én is hirdettem, amikor ismerősnél voltam látogatóban Németországban. egyik alkalommal 1 utasom volt, vele nem volt semmi probléma. második alkalommal 3 fő jött, így tele voltunk. azok meg beleverték a csúfot az autóba, hogy hát ez kicsi ilyen távolságra meg hasonlók...Bpesten Keletiig volt hirdetve, de mivel úgy volt az út tervezve, hogy reggel 5-6 körül érkeztünk, rákérdeztek, hogy ki tudom-e őket háznál rakni, még ebben is rugalmas voltam felár nélkül :D
azóta inkább megyek egyedül...nekem ez nem hiányzik. elfértek egyébként, nyilván nem egy 7-es bmw kényelmében...
oszkáron is ezért vannak a vállalkozók többségben, nemzetközi és belföldi útvonalakon is, mert nagyon sok utas úgy gondolkozik, hogy ez egy szolgáltatás és neki minden jár, mert "fizet érte" és elfogytak már azok, akik csak spórolni akarnak az útiköltségen.
persze azon utasok kárára, akik kultúráltan tudnak utazni és tudják hol vannak, amit sajnálok.
én is azt tanácsolom, hogy a vonat sok esetben jobb és olcsóbb alternatíva ezeknél a lehúzós senkiknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!