Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 5. Forgalmi vizsgán megbuktam,...

5. Forgalmi vizsgán megbuktam, PÁV?

Figyelt kérdés
Lejárt a kresz, és a jogosítvány lehetőségének megszerzési ideje, mi a teendőm, elmegyek pávra, ha sikerül, újból megkell csinálnom a kreszt és kötelezően 30 órát kell vennem?

2023. febr. 28. 17:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
5 bukás után pályaalkalmassági után mehetsz csak újra vizsgázni
2023. febr. 28. 17:46
 2/18 anonim ***** válasza:
11%
Ha ennyi vizsga után is alkalmatlan vagy a vezetésre, az azt jelenti, hogy alkalmatlan vagy a vezetésre. Nem szégyen ez, én sem tudok úszni, de nem is erőltetem a Balaton átúszását. Egyszerűen el kell fogadni, hogy van aki nem az utakra való.
2023. febr. 28. 18:02
 3/18 A kérdező kommentje:
Stresszes vagyok és izgulós, nem érzem azt hogy alkalmatlan lennék a vezetésre.
2023. febr. 28. 18:07
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Válts oktatót, vagy akár autósiskolát is

Hátha ugy jobban megy majd a következő vizsga

2023. febr. 28. 18:12
 5/18 A kérdező kommentje:
Igen azt szeretnék, váltani sulit és oktatót is. Viszont nem tudok semmit a pávról, hogy mi kell hozzá és hol jelentkezhetek, Illetve mivel lejárt a határidőm a jogsi megszerzésére, kell-e újra kreszt csinálnom, vagy hogy kell a 30 kötelező óra...
2023. febr. 28. 18:17
 6/18 anonim ***** válasza:
78%
Az 5-ből melyik alkalommal min buktál meg, mikor mi volt a bukási indok? Miket hibáztál?
2023. febr. 28. 18:33
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Mivel lejárt a határidő, igen, mindent újra kell csinálni az elsősegélyen kívül.

Oktatóváltás lehet segíthet, de alapjáraton azt tudom javasolni, hogy ne stresszelj. Miért is ne? Amikor meglesz a jogsid, ott ül melletted anyád-apád-tesód-haverod, nyugodj meg, lesz, aki belepofázik a vezetésbe. Még azt is megértem, ha az oktatótól stresszelsz, mert vagy leszid, vagy nem akarsz neki csalódást okozni. De a vizsgán éppenséggel nincs min stresszelni. Senki nem szól hozzád, csak az irányt mondják. Ismert útvonalakon mész. Megmondják, merre menjél, nem kell gondolkodni. Balesetezni nem tudsz, mert az oktató felelőssége az elkerülése. A forgalmi vizsgánál stresszmentesebb vezetési szituáció egész egyszerűen NEM LÉTEZIK. Ezt tartsd fejben, és legközelebb nem stresszelsz. :)

2023. márc. 1. 00:12
 8/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2023. márc. 1. 05:31
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

▬ Úgy van, ahogy a 7-es válaszban szerepel.

┌ 14. § (1) A sikeres közlekedési alapismeretek vizsga - a forgalmi vizsgára bocsáthatóság tekintetében - két évig érvényes.

14. § (3) Ha a vizsgázó az (1) bekezdésben meghatározott időtartam alatt az adott kategóriához, kombinált kategóriához tartozó vizsgákat sikeresen nem fejezi be, minden, a forgalmi vizsgához szükséges sikeres vizsgája érvényét veszti. Újabb vizsgát csak a tanfolyam megismétlése után tehet. ┘

↑ 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól

▬ PÁV IV. vizsgára jelentkezés.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) honlapján csak az I.-III. csoportokra lehet online jelentkezni.

Az 5. forgalmi vizsgás bukásnál a vizsgabiztos ad jelentkezési lapot, azt kitöltve

• vagy személyesen lehet bevinni a budapesti, illetve vármegyei ügyfélszolgálatra,

• vagy levélben lehet elküldeni a címükre, vagy a KAV központba.

Az ügyfélszolgálatok címei: [link]

A KAV székhelyi címe: [link]

A pályaalkalmassági vizsgálat díja 8310 Ft.

▬ Meggondolandó a PÁV kihagyása.

┌ 14. § (4) A rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálathoz a gépjármű vezetési gyakorlatból tett öt sikertelen vizsga számításánál a megelőző két éven belül, azonos kategóriában tett forgalmi vizsgákat kell figyelembe venni. ┘

↑ 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól

Lehet, jó lenne időt hagyni magadnak; lehet, hogy pénzt is kell gyűjtögetni az új képzéshez.

Ha úgy kezded újra az elméleti tanfolyamot, hogy mire az első gyakorlati vizsgáig jutsz, eltelik 2 év az első sikertelen forgalmi vizsgádtól, akkor csak 4 sikertelen vizsgád marad, amit beszámítanak; PÁV nélkül tehetsz új gyakorlati vizsgát. Ha netán sikertelen lenne, az idő múlásával esnek ki a beszámított forgalmi vizsgák, és lehetőséged lesz PÁV nélkül újabb vizsgákat tenni.

2023. márc. 1. 12:19
 10/18 anonim ***** válasza:
19%
Pontozzatok le nyugodtan de ettől még aki ÖTSZÖR megbukik az tényleg nem való az utakra... 🤫
2023. márc. 1. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!