Mi ennek az útburkolati jelnek a neve és mit jelent?
Figyelt kérdés
Van egy sáv ami balra kanyarodik ezt ugye nyilakkal is jelezve van az asztalton. Jobbra balra záróvonal és előtte is csak közepén ki van hagyva neki hely. Olyan mint a megállás helyét jelző vonal csak közepén van hézag. Megálltam ott mert azt hittem megállás helyét jelző vonal és az oktatóm kérdezni miért álltunk meg. Megkérdeztem milyen vonal, de válaszra sem méltatott. (Google mapson Hódmezővásárhely Szent István tér 11 szám alatt lehet megtekinteni)2023. febr. 18. 17:13
1/5 anonim válasza:
Stoptábla volt ott?
A vonal a megállás helyét jelöli. Elsőbbségadáskor (Elsőbbségadás kötelező! vagy Állj! Elsőbbségadás kötelező! táblánál) ott kell megálnod. Eak esetében csak akkor, ha van kinek.
2/5 anonim válasza:
1. vagyok. Kíváncsiságból megnéztem, de szinte mindegy. Azt jelzi, hogy ha szemből jönnek, vagy a kerékpárúton bármelyik, irányból, gyalogos menne át, akkor ott adj elsőbbséget, ne gurulj előbbre.
4/5 Alex Fly válasza:
A megállás helyét jelzi. Sima stopvonal -gondolom nem minden esetben kell ott megállni, csak szükség esetén, ezért nem folyamatos, hanem szaggatott...
5/5 anonim válasza:
Tudom hol van én is megálltam pont úgy ahogy te :) kaptam is érte. Szent István té Akkor kell ott megállni amúgy, ha már áll előtted valaki, aki szintén balra akar kanyarodni. Ha nincs ott senki akkor ívre gurulsz és ha nem jönnek szembe akkor kanyarodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!