Miért ilyen töketlen a kollégám?
Ma együtt mentem dolgozni az egyik kollégámmal. Kocsival voltunk, kolléga vezetett.
Egyszercsak egy kereszteződés után a rendőrök leintettek minket. Azt mondták, hogy azert állították meg mert figyelték drónról, hogy nem állt meg a STOP táblánál. Én emlékszem egyébként, hogy megállt a STOP táblánál, ő azt mondta a rendőröknek, hogy nem emlékszik rá szóval elhiszi nekik ha ők azt mondják.
Nem akartam hinni a fülemnek. Semmi ellenkezés, még csak meg sem próbálta óvatosan kimagyarázni. Nyilván nem kell a rendőrség torkanak ugrani egy STOP tábla miatt de simán meg lehetett volna próbálni megvédenie magát udvarias módon is. Erre ő meg sem próbálja. Még a rendőr is kinevette majd adott neki egy 10.000 forintos csekket.
Én biztos nem hagytam volna annyiba. Komolyan nem értem, miért van ennyi töketlen birka közöttünk? Hogy lehet valaki ennyire nyápic? Miért nem kéri el a felvételt legalább? Ez lenne a minimum.
Nyilván ezeket megkérdeztem tőle is de csak annyi válasz jött, hogy vannak dolgok amelyeket jobb gyorsan elengedni.
Hát szerintem meg rohadtul nem így van.
Nekem csak az ilyen vitás kérdések miatt van menetrögzítő kamera az autóban.
Nem kell bíróságra járkálni, csak egy alkalom bemutatni. Annyit megér nekem 10000, vagy adott esetben több százezer forintot.
Ha nincs felvételed, Magyarországon alapból a rendőrnek kedvez a jog, hiába kéred ki az ő felvételüket.
"Magyarországon alapból a rendőrnek kedvez a jog"
Ezt milyen jogszabályra alapozod?
Tapasztalatra.
A rendőr vallomása többet ér, mint a te szavad. Hiába "ő mondja, te mondod" szitu.
Bíróságon már más a helyzet, de ha nincs saját felvételed, cseszheted. Nem fogják a szabálysértési eljárás alatt átadni neked a saját felvételüket.
Most ha nem emlékszik, akkor minek veszekedjen?
Jártam én is hasonlóan. Karácsony előtti nap fáradtan mentem hazafelé. Az egyik faluban félreállít a rendőr. Megkérdezi miért állított félre. Mondom neki, hogy gondolom igazoltatni. Kérdi, hogy mindent jól csináltam-e. Mondtam neki, hogy ha kérdezi, akkor gondolom nem. Kérdezi milyen tábla volt az előző kereszteződésben. Mondom, hogy akkor valószínű stop tábla, de benéztem, elnézést. Megszondáztattak. Ott persze nem volt gond. Úgyhogy boldog karácsonyt kívánt és azt mondta, hogy figyeljek jobban.
Ha neki állok vele veszekedni valsz nem enged tovább...
"A rendőr vallomása többet ér, mint a te szavad"
Talán pont fordítva.
A jogállamnak az a lényege, hogy a hatóság (rendőr) azt teheti, amire a törvény felhatalmazza. Az állampolgár pedig mindent megtehet, amit törvény nem tilt.
Ha igaz lenne, hogy "a rendőr vallomása többet ér, mint a te szavad", akkor mondjuk bárkit bármikor indok nélkül börtönbe lehetne csukni, ez nyilván nem így van, ergo ez az állítás nem igaz.
"Hiába "ő mondja, te mondod" szitu"
Nem is arról van szó, hogy ő mondja - én mondom, nekem ugyanis semmit nem is kell mondani. Aki állít valamit, annak kell bizonyítani.
Velem még nem fordult elő, hogy nem így lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!