Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A hazai utak mentén gyakran...

A hazai utak mentén gyakran látni elhagyott dísztárcsákat. Ausztriában, Németországban soha nem látok. Mi ennek az oka? Több az alufelnis autó, vagy jobbak az utak?

Figyelt kérdés

2023. jan. 20. 13:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Vagy rendszeresen szedik a szemetet. De a jobb utak is szerepet játszhatnak benne.
2023. jan. 20. 13:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kettő együtt:

1) Ausztriában/Németországban jóval alacsonyabb a járműállomány átlagéletkora, mint Magyarországon, és az újabb, drágább autóknál (mondjuk 10 évre visszamenőleg) sokszár már alapfelszereltség a könnyűfém felni. Ezáltal kevesebb lemezfelnis autó fut a német, osztrák utakon, mint Magyaroszágon. Nálunk azért a sok régi Suzuki, régi Astra, egyéb régi kisautó típusok (Matiz, Alto, stb.) stb. mind-mind növelik az arányt, mert azokból nem igazán látni még könnyűfém felniset, és ezek a típusok odakint már nem igazán vannak.

2) Igen, az utak is jobbak, ott tudnak kulturáltan utakat felújítani, egyik hétvégén felmarják kompletten, másik hétvégén leaszfaltozzák teljesen. Nálunk meg sokszor csak toldozzák-foldozzák a gödröket, amit csak tovább ront az időjárás, azért ilyen hepehupásak az utak

+ még valami: odakint kevesebb a tragacs, széteső autó, jobban odafigyelnek az emberek a járművük állapotára.

2023. jan. 20. 13:12
 3/9 anonim ***** válasza:

Önkormányzatok teszik a dolgukat és felszedetik a szemetet az utakról.

Azt tudni kell gyorsforgalmi út mentén nem lehet csak úgy felcsipkedni a szemetet mint a városok utcáin, oda egy csapat kell, elterelni a forgalmat ha többsávos az út, söprőkocsik stb

2023. jan. 20. 13:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az osztrákoknál és a németeknél nagyságrendekkel jobb a köztisztaság. Ott rendszeresebben szedik a szemetet, meg az ottaniak többségében nincs az mint nálunk, hogy mindent ott dobjunk el ahol vagyunk mert a legközelebbi kuka 50 méterre van.
2023. jan. 20. 13:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Vagy csak nem jársz eleget az általad példaként hozott országokban.

Én Németországban élek egy kisvárosban, és ha az elmúlt tíz évben minden elszórt dísztárcsát összegyűjtöttem volna, már kiállítást nyithatnék.

Az autópályán nyilván nem fogsz ilyesmit látni. A dísztárcsát leggyakrabban szerintem a padkázások alkalmával lehet elhagyni, ami pályán nem jellemző, inkább a városi forgalomban fordul elő.

Itt is vannak jaszkarizó hülyegyerekek, akik éjjel fordulnak egy kört - aztán vagy sikerül kicentizni a kanyart vagy nem.

És persze vannak nyuggerek, kézből telefonálók, hajnalban még félig alvó zombik, gyereket nevelő anyukák, akiknek nem sikerül a kanyart bevenni.

2023. jan. 20. 13:27
 6/9 anonim ***** válasza:
96%

"többségében nincs az mint nálunk, hogy mindent ott dobjunk el ahol vagyunk mert a legközelebbi kuka 50 méterre van"

Szedtem én szemetet Londonban eleget. Ezt amit írtál egyszerűen nem igaz. Csak illúzió mert ha eldobsz valamit Londonban lehet 10 percen belül összeszedi az utcaseprő. Ami szemetet látsz legtöbb helyen friss termés. Míg a városban ahol én éltem jó esetben hetente járt arra valaki összeszedni a szemetet, ha volt egy elgurult dísztárcsa ott díszelgett akár hónapokig.

Másrészt megint ez a magyarozás. Megyek az utcán és nem látok szemeteskukát akkor simán elbaxom a szemetet mert nekem lehet hiszen magyarnak születtem. Angolok meg németek nem csinálnak ilyet hiszen nem magyarok.

2023. jan. 20. 13:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Kevesebb a cigány ott és jobbak az utak, nem tépi le a veséddel együtt a dísztárcsákat sem a sok kátyú.
2023. jan. 20. 14:00
 8/9 anonim ***** válasza:
#6 Nem Londonról van szó, hanem Németországról és Ausztriáról. London és a nagyvárosok tudom hogy ugyanolyan rendetlenek mint nálunk, de a vidék közel sem.
2023. jan. 20. 14:02
 9/9 anonim ***** válasza:

6os

Szemétdomb Londont ne hasonlítsd màr Németországhoz.

2023. jan. 22. 18:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!