Európai, meg a japán autógyárak próbálnak minél kevésbé szennyező motorokat, ezzel együtt minél kisebb motorokat készíteni. Nem az lenne a logikus, ha az Amerikai autógyártók is követnék ezt az utat?
máshogy gondolkoznak, szerinted mi a jobb? egy szarráhegyezett kis motor aminek folyton kinyomod a szemét hogy tartsd a forgalom tempóját, vagy egy 5 literes motor ami negyedgázon csinálja ugyanezt? Nem mondom én em hogy egyik jobb mint a másik lévén nincsenek adataim.
De európa ezzel az agyonszabályzással tökönlövi magát attól nem lesz tisztább a környezet hogy minden régit kidobunk szemétre, és környezetszennyező eljárásokkal újat gyártunk.
A más állásponttal az a baj, hogy ha egy egész iparággal plusz annak valamennyi tudományosan megalapozott eredményeket, méréseket lobogtató képviselőivel szembeszáll pistike, aki szerint az egész úgy hülyeség ahogy van, akkor hajlamos az ember pistikét kiröhögni.
Persze lehet más véleménye, csak az nem igazán vehető komolyan - és minél erőszakosabban hangoztatja, hogy SZERINTE így meg úgy, annál inkább fogják hülyének nézni.
#15 Hát figyi, ha elég erősen nyomnak le valamit az átlagember torkán, előbb utóbb szeretni kezdi. és nem biztos hogy azért mert jó. :D
Mai álláspont szerint a földet az menti meg ha a fele területén kilóméteres lítiumbányák vannak, a másik felén akkumulátorgyárak, a kettő közt meg dízel konténerhajók hurcolnak erre-arra mindent, és milliószám ontják a villanyautót amit 4 évente mindenki kidob, és gyártat újat.
Egy jelentéktelen kis halmaz szerint meg inkább az a jó ha valamit egyszer megcsinálsz, és használod 40 évig, addig sem lesz belőle szemét, legyen szó bármiről.
Lehet vitázni kinek van igaza.
"Mai álláspont szerint a földet az menti meg ha a fele területén kilóméteres lítiumbányák vannak, a másik felén akkumulátorgyárak, a kettő közt meg dízel konténerhajók hurcolnak erre-arra mindent, és milliószám ontják a villanyautót amit 4 évente mindenki kidob, és gyártat újat."
Érdekes, én ilyet még sehol nem láttam, hogy ez mentené meg a Földet. Azt a Földet, amit nagy betűvel írunk, mert a bolygó neve, ellentétben a földdel, ami az előbbi felszínét borítja helyenként.
További problémának érzem, hogy az érvelésed során nem veszel figyelembe pár apróságot, például azt, hogy a döntéshozóknak figyelembe kell venni azt is, hogy a lakosság ne törjön ki lázadásokban a környezetvédelmi célú intézkedések miatt, és a gazdaság se omoljon össze.
Tényleg tök jó lenne ha a környezetvédelmet próbálnánk szem előtt tartani, és mondjuk megtiltanánk az akkumulátorokhoz szükséges lítiumkitermelést, a nagy károsanyag-kibocsátású járművek használatát, a konténerhajók értelmetlen úszkálását.
Szerinted mi történne, ha nem lenne több akkumulátor a telefonodba, nem mehetnél kedved szerint bármikor autóval a sarki közértbe, nem hoznák kínából a lófazst amit aliról rendelsz? Ha bezárna minden második gyár mert nincs többé felvevőpiac a termékeire? Munkanélküliség, gazdasági válság, infláció - a mostaninál sokkal brutálisabb mértékben. Ezt szerinted ki meri bevállalni? És te mennyire hisztiznél?
Nézd meg mi van most Németországban: fujjolnak az atomenergia miatt, mert káros a környezetre. Fujjolnak a szélerőművek miatt, mert ugyanazért. És persze a szénbányászat miatt is. De hogy akkor mit javasolnak megoldásként? Mert energia ugye azért kell. Hát semmit. Oldják meg az energiacégek. Mégis hogyan?! A seggükből húzzák ki a megawattokat?
9. Ha a 6. válaszomra írod akkor inkább ne szólj hozzá ha ennyit nem értesz meg .
Én 2 ezres motort írtam és azt hasonlítottam össze, nem hatezrest!!
Olvasni se tudsz???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!