Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan váltsak vissza kilencve...

Hogyan váltsak vissza kilencvenről?

Figyelt kérdés

Dízelautón tanulok, szóval úgy kellene, ahogy a vizsgán is jó.

Szitu: kilencvenes szakast, majd hatvanas tábla, éles ívű emelkedő, a közepén negyvenes tábla, az emelkedő tetején stop tábla.

Amit én csináltam: 60 előtt a lábam a gázról le, majd ötösből hármasba a váltót, az emelkedő tetején meg fék ugye. Az oktató csak cöccögött, de nem tudta megmondani, mi a gáz mert telefonált! ":)

Köszi a segítséget! :)

2023. jan. 10. 05:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Pedig attól kell megkérdezned .

De addig nyugodtan lassíthatsz , fékezhetsz amíg a fordulat az alapjárot el nem éri és akkor nyomd be a kuplungot és ha kell vissza váltani akkor abba a fokozatba ami ott kell.

2023. jan. 10. 06:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Pedig mondd meg neki, hogy óránként 10 ezer ft-ért ne cöccögjön, hanem mondja el, hogy mit csinálsz rosszul.
2023. jan. 10. 06:43
 3/8 anonim ***** válasza:
12%

Fekezned kell ugy, hogy nem veszed le a labadat a gazrol.

Amikor mar keves a fordulat, akkor kell visszavaltani. Ez nem feltetlenul alapjaratnal kell megtortenjen hisz az alatt mar le fogsz fulladni, foleg ha tanulo vagy. Mondjuk 1200nal visszavaltasz az jo. Igazabol ha mar gyakorlott lennel akkor rutinbol csinalnad hang alapjan. Nagyon sokmindentol fugg, hogy mikor hogy valtunk.

2023. jan. 10. 08:35
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

"Fekezned kell ugy, hogy nem veszed le a labadat a gazrol."

Hogy mi?

2023. jan. 10. 09:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocs reggel volt es felrebeszeltem :D tehat leveszed a gazrol a labad es nem nyomod ki a kuplungot. (Ugye tipikus kezdo hoba, hogy kuplung+fek megy egyszerre)

Bocsi, hogy hulyeseget irtam.

2023. jan. 10. 09:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg az oktatót. Nekem azt tanították, hogy kuplung, aztán fék, asszem még hibavonal is járt rossz sorrendért. A gyakorlatban ilyen szituációban szerintem nem is használnám a féket, csak szépen visszamennék a fokozatokon úgy, hogy kb. állandó legyen a motorfék.
2023. jan. 10. 12:03
 7/8 anonim ***** válasza:
73%
Én így csinálnám: amikor meglátom a táblát, lassítani kezdek (fékkel vagy motorfékkel, és 60-nál visszaváltok négyesbe. Ha abban nem nagyon tud felmenni az emelkedőn, akkor közben vissza hármasba. A 40-es táblához jó a hármas, a stop táblánál meg megállnék (kuplung és üresbe).
2023. jan. 10. 12:13
 8/8 anonim ***** válasza:
3. Te aztán sík hülye vagy a vezetéshez, legalább ne írj semmit.
2023. jan. 10. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!