Akik sofőri munkát végeznek, ők hogy bírnak sok-sok órán keresztül vezetni, odafigyelni az útra, hogy közben nem bóbiskolnak el?
#7 Nem várják el, mert hatalmas sofőrhiány van, olykor még 3.5t furgonra is nehéz jó sofőrt találni, afölött pedig soha nem lesz belőlük elég, néha már annak is örülnek, ha a minimum létszám megvan amivel fenntartható a cég. Szóval eléggé ritka, hogy kekeckednek a sofőrökkel, mert az első ilyennél lelépnek a picsába egy másik helyre, ahol nem hajszolják őket, meg fenyegetik pénzlevonással.
Nem véletlen az sem, hogy a teljesítménybér már a kamionosok körében is eléggé ritka, pedig régen (nem is annyira régen) az a szakma elképzelhetetlen volt máshogy, ezért is volt rengeteg túlvezetés és ezért is tudott a munkáltató bérlevonással fenyegetőzni. Manapság ez már nincs, alapbér van és a szabályok betartása, az extra teljesítményt pedig bónusszal ösztönzik, mert ugye az alapbér miatt akár lazsálhatnának is, kirúgni úgysem fogják őket amíg legalább a minimumot hozzák (a sofőrhiány miatt), de ha a minimumnál többet tudnak lehozni, akkor jár a prémium. Ez persze ismételten vezethet(ne) csaláshoz, de egyrészt ahogy már elhangzott manapság nagyon nehéz és nagyon rizikós a csalás, másrészt pedig mivel a munkáltató nem tudja megkövetelni a csalást, ezért az esetleges csalás a sofőr lelkén szárad, bérlevonás nincs, csak saját zsebből kell kifizetnie.
1 a cég nem várja el a kártya nelkuli vezetést.
Sofőr kis plusz penzert bevállalja... ilyen ez a szakma...
Na szerinted hogy figyel az utra ha filmezik..?
Én is folyamatosan filmeztem, autopalyan bundesen is a tv ment, foleg ejszaka.
Nem kell ezen csidalkozni, nem kell megmagyarazni létező, és általános jelenség, ha tetszik ha nem mind a kartya nelkuli vezetes, mind a filmezes..
Olyan szerencse, hogy a mi cégünknél szemléletváltás volt, és nem tart meg minden fenyegető kártékony mocsokládát...
Annyira jó volt nézni, mikor felmondással fenyegetözőnek meg lett mondva rendben adja... döbbenet az arcán.
Szerintem egy cégnwk sem kell elviselni az alpáriságot, és a böszmélkedést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!