Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Akik sofőri munkát végeznek,...

Akik sofőri munkát végeznek, ők hogy bírnak sok-sok órán keresztül vezetni, odafigyelni az útra, hogy közben nem bóbiskolnak el?

Figyelt kérdés
Pl kamionsofőrök
2023. jan. 6. 14:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Sok-sok pihenés és mégtöbb kávé.
2023. jan. 6. 14:30
 2/15 anonim ***** válasza:
55%
Kötelező pihenőidejük van.
2023. jan. 6. 14:39
 3/15 anonim ***** válasza:
66%
Ez is az egyik nehézsége ennek a foglalkozásnak.
2023. jan. 6. 14:41
 4/15 anonim ***** válasza:
34%

Sofőrök nagy része leköti a figyelmét, telefonozik, filmet néz....

Igy már kevésbé fárasztó, monoton...

2023. jan. 6. 14:42
 5/15 A kérdező kommentje:
És kötelezően be is tartják ezeket a pihenőidőket?
2023. jan. 6. 14:42
 6/15 anonim ***** válasza:
79%

3,5t felett túlnyomó részt betartják. Egyre nehezebb a tachográfokat buherálni és magasak a büntetések. A gond ilyen téren a furgonokkal van, ott bármi előfordulhat.

Egyébként egy normális embernek nem kellene gondot okozzon 8 óra figyelemfenntartás. (iskola, egyéb munka is kell menjen), a gond efelett van

2023. jan. 6. 14:57
 7/15 A kérdező kommentje:
Valahogy nem tudom elképzelni hogy a "főnök" ne várná el hogy csaljanak amennyit csak tudnak a sofőrök, különben le le vonva a fizujukbók vagy el lesznek bocsájtva. Nem?
2023. jan. 6. 15:02
 8/15 anonim ***** válasza:
#7: Hát a világ nem mindig úgy működik, ahogy az emberek elképzelik... Nem tudja elvárni, mert nem csak a sofőrt, hanem a céget is súlyos százezrekre, milliókra birságolják. Ráadásul visszakövethető a dolog, tehát nem csak akkor, ha éppen megállítják, amikor túlvezet, hanem utólag is. Persze, ettől még vannak "okosságok", de nem olyan ez, mint a '70-es évek
2023. jan. 6. 15:08
 9/15 anonim ***** válasza:

"Sofőrök nagy része leköti a figyelmét, telefonozik, filmet néz...."

És hogyan koncentrál az útra filmnézés közben pl?

2023. jan. 6. 15:12
 10/15 anonim ***** válasza:

Autópályán én is videót szoktam nézni YouTube-on.

Akinek meg a kis mellékutakon, a sok kanyar, vagy út széléről belógó autó vagy kuka, vagy az úton átsétálni akaró cica, aki a sávod közepén megáll és csak néz rád mérgesen (megtörtént eset alapján), nah szóval akinek ez nem köti le a figyelmét, azzal szerintem baj van.🤷‍♂️

2023. jan. 6. 16:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!