Ilyen táblánál most gyorsan mentem, vagy sem?
Sziasztok! Adott egy lakott terület, ahol városból kifelé halad az ember személyautóval, majd hirtelen 30-as tábla, fix traffi!
Viszont nem sima harmincas, hanem telerakva kiegészítő táblákkal:
A 30-as most a 10 tonnás teherautókra vonatkozik? Illetve 10 tonnával csak 22-06 között lehet itt menni, értem. De miért a 30-as tábla alatt van? Miért nem új oszlopon? Eszerint a 30-as korlátozás az éjszaka menő teherautókra vonatkozik?
Ha én kerek 50-nel mentem (GPS szerint, km óra szerint pedig 55-tel), akkor most f*szán bemértek itt?
Gondolom azért van így, mert kitiltani nem lehet őket, kisebb sebességen csendesebbek.
Kár, hogy tízből tizenkettő itt 60 helyett csak hatvannal fog menni.
Kevés teherautósöför van, amelyik foglalkozik ilyen csipp-csupp dolgokkal
#14 Kíváncsi vagyok, hogy ha egyszer valaki beléd hajtana, mert nem ismeri a táblákat és okozna neked egy 500 ezres kárt, akkor is ilyen megértő lennél-e azokkal, akik b*sztak megtanulni a KRESZ-t. És persze az anyagi kár a legkisebb probléma, mi van akkor, ha ez személyi sérüléshez, neadjisten emberöléshez vezet? Akkor is elnézzük nekik? "Ó hát megölt egy négytagú családot, de hát nem baj az, nem szabad "bántóan reagálni", ne is büntessük meg.
Nagyon szomorú, ha valaki nem látja meg, hogy bizonyos problémák milyen veszélyeket rejtenek. Mindig mindenre csak legyintünk, aztán meg csodálkozunk, ha komolyabb baj történik. Persze akkor már késő. Mindig csak reagálunk a rosszra, de soha nem akadályozzuk azt meg.
15.
Köszönöm az előítéletet, képzeld betartom a KRESZ szabályokat, soha nem okoztam sem balesetet, és nem akadályoztam senkit, előzékeny vagyok.
Csak sebességkorlátozó táblával így még nem találkoztam.
#16 Persze és mi rá a garancia, hogy nincs még ezen kívül egy csomó fontos tábla, amit nem ismersz?
#17 Ha ezerből csak egy ember belátja, hogy "baszki ez tényleg nem jó így" és kicsit képezi magát, akkor az nettó haszon és megérte.
Éjjel is én vittem haza ismerőseimet, akik már ittak és nem ülhettek autóba.
Tudjátok mennyi hülyével lehetett találkozni az úton? Mentek mint a barom, üvöltött a diszkó az autóból, vonaltól-vonalig kanyarogtak előttem az úton. A gumit melegítette, mert ő Verstappen, vagy én nem tudom.
Hazafelé ha nem figyelek oda, nagy sebességgel belém jött volna egy másik sofőr, mert a jobbkéz szabályt nem ismert.
Szóval majd én fogok embert ölni, mert egy kiegészítő tábla nem volt egyértelmű elsőre.
És lakott területen belül 50-nel mentem, amikor trafit láttam a 30-as tábla mögött hirtelen. Ja. Kérlek 15, vedd el a jogsim és vágd ketté. Mindenkinek jobb lenne így.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!