Ilyen táblánál most gyorsan mentem, vagy sem?
Sziasztok! Adott egy lakott terület, ahol városból kifelé halad az ember személyautóval, majd hirtelen 30-as tábla, fix traffi!
Viszont nem sima harmincas, hanem telerakva kiegészítő táblákkal:
A 30-as most a 10 tonnás teherautókra vonatkozik? Illetve 10 tonnával csak 22-06 között lehet itt menni, értem. De miért a 30-as tábla alatt van? Miért nem új oszlopon? Eszerint a 30-as korlátozás az éjszaka menő teherautókra vonatkozik?
Ha én kerek 50-nel mentem (GPS szerint, km óra szerint pedig 55-tel), akkor most f*szán bemértek itt?
Jézusom...🤦♂️
Egy fél disznóért vetted a jogsid, vagy mivan?
Telerakva (?!) kiegészítő táblákkal…
Pszt! Olvasd el az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól – azaz, a KRESZ – 14. § (1) d) pontját!
Felülről lefelé olvassuk el a táblákat.
Legnagyobb megengedett sebesség 30 km/h óra 10 tonna össztömegtől 22 órától 6 óráig.
Aztak... ez most komoly kérdés?
Fő útvonal tábla, 30-s sebességkorlátozással, ez mindenkire vonatozik, autóra, gördeszkára, taxira, mindenkire!
a kiegészítő tábla meg a 10 tonna feletti vonatkozik és ott van az időtartam ami alatt közlekedhet ott.
Azért az is vicces, hogy a segítőkész válaszok sem egyeznek meg. :D
Na #4 és #5 ezt boxoljátok le.
Nincs mit lebokszilni. Kiegészítő tábla önmagában nem ertelmezhető.
5. ha kicsit gondolkodik, rájön a tévedésére.
Akkor jól értettem, hogy a 30-as korlátozás csak az éjszakai teherautókra vonatkozik.
Nekem ott ugyanúgy 50-nel lehetett menni ezek szerint.
Egy kicsit megijedtem, mikor láttam a táblát, de visszanézve úgy látom nem rám vonatkozik. Ezt akartam csak veletek megerősíteni. Köszönöm a normális válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!