Hozzá érhetek egy olyan villanymozdonyhoz aminek fen van az áramszedője?
Ami a hurkot illeti, ez azért a mozdonyoknál másképp működik. Eleve csak egy vezeték van. Persze nem nagyon értem a működését, de talán képzeljük el a csillagkapcsolást. Ennek az a lényege, hogy a 3 fázist rövidre zárjuk, így középen egy nulla pont lesz. A lényeg, hogy nem szükséges nulla vezeték.
A madarak alapból nulla potenciálon vannak, míg a vezeték azért messze nem nulla. Tulajdonképpen az se mindegy, hogy mekkora szakaszon fogod meg a vezetéket. Ha csak egy ponton, bár én nem próbáltam, de ha földtől elszigetelve fogod meg, akkor 220-nál nem fogsz szinte semmit érezni. De ez nem igaz, ha két kézzel kapaszkodsz a szigeteletlen vezetékbe, mert az már csúnyán megráz. Aki meg a hurokra hivatkozik, igen, van hurok, mert az áram nem tudja, hogy csak a vezetékben szabad folyni. Az emberi test nagy része víz, ráadásul sótartalma is van, tehát egész jól vezeti az áramot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!