Hol tart most a MÁV-Start 115 új villanymozdonyának beszerzése?
Még tavaly olvastam róla először, hogy 115 új mozdonyt akar venni a Start. Az elmúlt fél évben azonban szinte sehol nem hallottam erről semmit. Lehet tudni valamit, hol tart a dolog?
Illetve ugye volt a hibrid motorvonat tender is, amit végül ha jól tudom, visszavontak. Esetleg azóta azzal kapcsolatban változott valami?
A háttérben nagy meccsek mennek most, nem véletlenül esnek kútba sorra a hazai vasúti járműtenderek fedezet hiányában. Úgy néz ki, valamiért a MÁV-csoportban páran a saját pecsenyéjüket sütögetnék és ez nem teljesen esik egybe a kormány szándékaival. Izgalmas lenne ismerni a részleteket, na!
(Persze ettől még mozdonyt lehetne venni, azt nem gyárt senki itthon, csak ugye ha mozdonyt vesznek az részben egyenlő azzal, hogy kevesebb motorvonat kell, viszont abban a bizniszben utaznak magyarok, oroszok és svájciak is, minimum…)
Hetvenhetedszer is eltolták az ajánlattételi határidőt, most épp 2021. december 31. 14:00.
De a madarak azt csiripelik, hogy állambácsi a nagy választások előtti pénzosztásban máshová csoportosította az erre szánt pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!