Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet bekerülni a...

Bab51 kérdése:

Hogyan lehet bekerülni a nehézgépjármű mentő iparágba?

Figyelt kérdés

Láttam videókat Youtube-on, ahogy különféle gépjárműveket (Autók, buszok, kamionok, bármi) mentenek ki és/vagy vontatnak el, és nagyon megtetszett a szakma változatossága, hogy nincs két ugyanolyan szituáció.

A szakmában jártasabbaktól kérdezném, hogy ők mit gondolnak a munkakörükről. Oké, hogy én láttam egy rakat videót róla, de egy veterán biztos sokkal részletesebben el tudja mesélni a valódi élményeket, tapasztalatokat.

Megéri elhelyezkedni a szakmában? Akár alkalmazottként, akár cégtulajdonosként. És ha igen, hol kéne ahhoz valakinek kezdeni? Milyen kategóriák, milyen tanfolyamok szükségesek?

Köszönöm előre is!

2022. dec. 18. 14:38
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
Katasztrófavédelemről hallottál már? Beballagsz és megkérdezed!
2022. dec. 18. 14:40
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Nem árt, ha szerzel C, C+E kategóriát, GKI-t, ADR-t, gépkezelői jogosítványt, jópár gépcsoportra jogosítványt, pár év tréleres, járműmentő tapasztalatot.
2022. dec. 18. 16:59
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

" Megéri elhelyezkedni a szakmában? Akár alkalmazottként, akár cégtulajdonosként. "

Hát így én is elhelyezkednék bárhol ha felvesznek cégtulajdonosként.

2022. dec. 18. 22:25
 4/8 A kérdező kommentje:
kedves #3, céget bármikor, bárkinek lehet alapítani, természetesen nem arról beszéltem, hogy azonnal nulla tapasztalattal alapítok céget, az érdekelt, hogy mekkora konkurencia van és milyen esélyekkel lehet megmaradni a piaci térben egy kisvállalkozásnak.
2022. dec. 18. 23:41
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Ha bírod a vért... (erről azért nem nagyon szólnak a norvég kamionmentős sorozatok sem). Egyébként nyilván baromi nehéz beszállni, mert egyrészt kell egy halom jogosítvány, másrészt egy kamionmentő baromi drága. ha-hu-n pl most egyetlen 41 éves MK SK van 15milla+honosítás
2022. dec. 19. 07:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

5. Egy normális kamion mentő az több mint 40 milla.

Meg aztán nagyon nagy gyakorlat kell hozzá.

Például ha fel van borulva valami azt tudni kell hogy hogyan lehet talpra állítani, simán meghúzni vagy daru is kell.

Na meg az árura is vigyázni és megmenteni amit meglehet.

Menj el egy ilyen munkahelyre hogy tanuld és legyen fogalmad ezer féle dologról és aztán már látod hogy mi az.

2022. dec. 19. 07:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
#6: Szerinted miért írtam, hogy a 41 éves használt is 15 millió?
2022. dec. 19. 07:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

ha igazan a szakmaban akarsz dolgozni akkor itthon nem nagyon van biznisz ebben, szerencsere ritkan van olyan szitu amit a sorozatokban latsz, itthon inkabb lerobbant buszokat,kamionokat vontatnak el.

Skandinaviaban foleg telen porog a biznisz, en amit leszurtem ezekbol hogy baromi stresszes melo, 0-24 szolgalat, ha utlezaras van akkor mindenki turelmetlenkedik, tudni kell mar mit es hogyan es nem ott megtanulni mert abbol lehet megnagyobb baj, es persze full eletveszelyes az egesz. Ja igen, a ver meg hullak latvanyat se art birni, mert az is gyakori

2022. dec. 19. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!