Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Forgalmi vizsgán bukást...

Forgalmi vizsgán bukást okozhat az üresben gurulás?

Figyelt kérdés
Most megyek csütörtökön vizsgázni, és mikor valahol meg kell állni (Stop tábla, zebra), mindig kiveszem üresbe mikor leesne a fordulatszám, és úgy gurulok. Azonban azt mondták az osztálytársaim hogy ez így nem jó, mert benyomott kuplungal kéne menni sebességfokozatba, és úgy megállni aztán váltani. Nekem az oktatóm nem szólt sose érte meg nem találom jó dolognak benyomogatni a kuplungot. Szóval az lenne a kérdésem, hogy akkor most hogy kéne csinálnom pontosan?
2022. dec. 3. 17:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az üresben gurulás csak hibavonal. Nekem mindig szólt az oktató, hogy csak akkor vegyem ki sebességből, ha megállt az autó.
2022. dec. 3. 17:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem a benyomott kuplunggal sebességben gurulni még nagyobb hülyeség (feleslegesen terheled a szerkezetet, ami szintén hibának számít). Akkor már legyen sebességben az autó, és motorfékkel lassíts, és csak akkor nyomd ki a kuplungot, és vedd ki sebességből az autót, ha meg akarsz állni.
2022. dec. 3. 17:52
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
Csak megállásnál veheted ki üresbe az autót. Érdekességképp, a nagy kategóriás jogsinál is így kell. Aztán majd a saját autód úgy vezeted ahogy jólesik, és annak majd nem kell szétcseszni a kuplungját.
2022. dec. 3. 19:21
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem azonnali sikertelenséget okozó hiba ha az autó üresben gurul, de simán buktathatnak érte, mert az azonnali bukás ha a pedálokat (fék kuplung) rosszul használod szerinte. Ilyen konkrétan ha nem használsz motorféket, azonnali bukás, főleg nagykategóriánál.
2022. dec. 3. 19:27
 5/16 qkker1 ***** válasza:
0%

"Csak megállásnál veheted ki üresbe az autót."

ECO fokozatban az automata CEED-em üresbe vált és a motort is leállítja guruláskor. /ehhez mit szólna a vizsgabiztos?/

2022. dec. 3. 19:39
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
#5 tök jó és ez hogy jön ide?
2022. dec. 3. 20:01
 7/16 anonim ***** válasza:
60%

"Szerintem az üresben gurulás csak hibavonal." Igen, de egy vizsgán legalább nyolcszor meg kell állni, a vonalkák meg csak gyűlnek.

Egyébként én is úgy tanultam, hogy csak megállás után szabad üresbe tenni a váltót.

2022. dec. 3. 21:37
 8/16 anonim ***** válasza:
68%
Nem teszed üresbe megállásig, "csak" hibavonal, de ha rendszeresen csinálod, meg fognak buktatni érte. Nyugodtan kérdezd meg az oktatódat, miért, eléggé jelentős vezetéstechnikai / közlekedésbiztonsági hiba.
2022. dec. 4. 04:44
 9/16 A kérdező kommentje:
Hát de jó ezt tudni igy utsó órám előtt:D Én mindig így csináltam, de sose szoltak érte pedig elég szabálykövető oktatóm van. De akkor hogy kéne csinálnom?
2022. dec. 4. 14:51
 10/16 anonim ***** válasza:
20%
Nyilván úgy kell csinálni, ahogy az oktatód mondja, az utolsó órán kérdezz rá, hogy jó-e így is, vagy csak megállásnál szabad, a vizsgán csináld úgy, aztán odahaza a saját/családi autón meg már mindenki úgy csinálja a dolgokat ahogy jólesik neki.
2022. dec. 4. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!