Ha ezt sikerülne kivitelezni, akkor kellene jogosítvány?
Kerékpár (jogsi nélkül vezethető): emberi erő hajtja és legfeljebb 300 wattos motor segíti.
Segédmotoros kerékpár (AM kat.): Legfeljebb 50cm3-s benzin- vagy legfeljebb 4 kW-s egyéb (villany-) motor hajtja.
A Watt teljesítmény, nem sebesség. Nyilván 160-nal nem fog menni a bringa ilyen kis teljesítményű motorral, de hogy milyen végsebességet lehet elérni vele, több tényezős. És nem csak úgy, hogy lejtőn ennyi, a kapaszkodón meg annak a harmada.
Egyébként kereskedelmi forgalomban számtalan kerékpár van, amelybe beépítettek rásegítőt. Olcsóbbaktól kezdve a milliós tételig sokféle.
Neked kifejezetten rejtett kellene, és Bluetooth vezérlés?
Összehasonlításképpen egy lime roller 250 wattos.
Igaz, én közel 100 kiló vagyok de egy kisebb emelkedőn már nem megy fel alattam. Sík úton kb. fél perc alatt éri el a 25 km/h-t.
Az Európában elfogadott előírások szerint ha a rásegítés 25km/h sebességig működik, akkor bárki vezetheti minden további nélkül. A 45 km/h-ig segítő kerékpár az S-pedelec; ezekhez sok helyen már szükséges az AM kategóriás vezetői engedély. Amelyiknél a rásegítés efelett is működik (R-pedelec), azok elméletileg nem vehetnek részt a közúti forgalomban...
Magyarországon elméletileg csak a sima pedelec legális, de a gyakorlatban ez nincs normálisan szabályozva és a kutya sem foglalkozik vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!