Ha 13 éves valaki azzal mit tud kezdeni az ellenőr?
Eddig már háromszor szóltak nekem hogy 14 alatt ingyen utazok és nem kell mutatnom a bérletem (19 vagyok).
Azt leszámítva hogy degradáló, arra gondoltam hogy felesleges megvennem a bérletet? Ebből lehet baj? Ha személyit vagy diákot kér nincs nálam mert 14 év alatt annak se kötelező nálam lenni.
Szóval ha így utaznék mi lenne?
Az elmúlt 1 évet egy szatyorban töltötted a jelek szerint :)
"Azt leszámítva hogy degradáló" Most még így gondolod. Én is sokkal fiatalabbnak nézek ki, 24 éves voltam, amikor életemben először nem kérték el a személyimet alkohol vásárlásnál, nyilván rossz hogy egy szaros sört annyi idősen nem vehettem normálisan. Most 27 vagyok, munkában is szar egy kicsit, hogy mindenki fiatalabbnak gondol és ezért feltételezik, hogy a tapasztalatom is jóval kevesebb, legutoljára egy új kolléga 23-nak tippelt, közben meg 2 évvel idősebb vagyok nála.
Na de majd ha idősebb leszel, akkor majd örülsz te a fiatalos megjelenésnek. :D Gondolj erre.
Lehet kérdező, hogy sosem láttad, hogy gyereket igazoltatnának, de te nem vagy gyerek. És a 13 évestől is joga van igazolványt kérni. Ugyanis ez a feltétele az ingyen utazásnak. Kapaszkodj meg, a látványosan elsős 7 évest is leteheti a buszról, ha nincs nála igazolvány, amivel bizonyítja, hogy mennyi idős.
Lehet szerencséd, ha sosem kérik el az igazolványodat, de ha egyszer beszopod, nos, az elég drága lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!