Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni a jegyellrnőrr...

Mit tudok tenni a jegyellrnőrrel ezèrt a magatartásáért?

Figyelt kérdés

A vonaton utaztam kisérővel MÁK (90%) os kártyával. Jött az ellenőr, kérte a jegyet... Már az egyik jegy felmutatása után(még a másik jegyet meg sem mutattam..) azonnal kérte a MÁK igazolványt, de még azt sem tudtam elővenni máris kérte hozzá a szemelyit. Ez azonnal feltünt.. mármint a magatartása, mert arogáns volt. Utazom minden nap, soha ilyen nem történt. Kérték többször mindig is mutattam ha kértèk. Ez egy extrém eset volt maga a magatartás miatt. Szóval mutatom a MÁK kártyát azután akartam elővenni a személyit is. Elő is vettem, de már mondta is hogy azt nekem együtt kell tartanom. Akkor kezdett kiborulni a bili. De természetesen mutattam a személyit is. És normálisan mutattam ugy hogy lássa ha olvasni akarja, tehát mégcsak azt sem mondhatta volna hogy nem látta Talán még el sem tettem...most mutassam mégegyszer mind a kettőt egyszerre! Na akkor borult ki a bili, és ott tartottam hogy most vita jön.. és ügye nem lehet az ellenőrt bántalmazni mert az új szabalyok miatt az büncselekmény. Rajta volt a testkamera is. Hogy ez ne történhessen meg mondtam hogy inkább állitsa meg a vonatot mert inkább leszállok, (gondoltam az jobb mintha megütöm).... Hogy akkor menjek oda az ajtóhóz, még fel is akart állítani! Pedig a jegyeim is rendben voltak.. Hogy ő azt nem figyelte.. de akkor már az utaskisérőm is beleszólt.. hát már kiabált is hogy hányszor akarja megnézni, hisz mindent mutattunk olvashatóan, és látja ráadásul hogy egy beteg emberről van szó. Erre én is hogy 3 tanu van itt (mert 2 utas is volt) hogy mutattam a jegyet és igazolványt is. Én is mondtam hogy igazolja magát mert a kitüzőt nem lehetett látni. Meg volt forditva!!! Mert ezt jelenteni fogom. Akkor lépett oda egy másik ellenőr is hogy nem köteles azt megtenni?! Egyszer csak egy polgárőrnek magát kiadó ürge is megjelent ki tudja honnan, hogy ő majd segít.. :) már már a jegyellenôrnek kellett szavatkoznia hogy olyan gond nincs. Hozzá kell tenni hogy ez az egész egy olyan zaklatott állapotot hozott létre hogy mindkettőnket a rosszullèt kerülgetett.

Akkor gondoltam hogy ez a hivatali joggal való visszaélést is kimeríti. Azért mert mindent megmutattam. Na de megmutattam megegyszer!! Mind a kettőt egymás után!! Volt ott már rendőrthivok is.. még a másik jegyellenőr is kezdte csititgatni, hogy mit akarsz hát van jegye..Miután aztán elment mi erről beszéltünk, még vissza is jött hogy ne inzultáljam az utasokat.. Az egész egy veszekedésbe ment át.. Ezt nem teheti. Szerintetek? Kimeriti a hivatali joggal való visszaélèst?

2022. jan. 12. 08:46
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
Semmit, max ott helyben a képébe mondod hogy egy tuskó.
2022. jan. 12. 08:47
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Nem új szabály, hanem sok évtizedes, hogy közfeladatot ellátó személy bántalmazása súlyosabb büntetést von maga után. Megütni senkit sem szabad. A modortalansága nehezen magyarázható, abban igazad van.
2022. jan. 12. 09:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Írj egy panaszlevelet. Nem tudom, hogy a testkamera felvételeit hány napig őrzik, de ott lesz a felvétel, amit bekérhetnek tőle. Ha alátámasztja azt, amit leírsz a panaszlevélben, akkor semmi gond...
2022. jan. 12. 09:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Végállomáson van ezeknek a kuckójuk, ott van a főnökség, szerintem ott lehet panaszt tenni.

Jutalékos rendszerben is dolgoznak, pszichológiai vizsgálat nincs, bármilyen komplexusos férget felvesznek oda.

2022. jan. 12. 10:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
3.-hoz: ha van időd és türelmed hozzá, akkor is érdemes megtenned, ha személyes előnyöd nem származik belőle. Pl. nem kérnek bocsánatot a cég nevében. Nem valami komolyabbra gondolok. De ha sok panasz érkezik rá, akkor esetleg kirúgják.
2022. jan. 12. 10:03
 6/7 anonim ***** válasza:

eszrevetel@mav-start.hu -ra küldjetek egy utaspanaszt. Ez mindenképp legyen benne hogy utaspanasz, és a vonat pontos beazonosításához szükséges adatok: dátum mikor, honnan hova indult. A jegy adatai is legyenek benne, le is fényképezheted és csatolhatod hozzá.

A MÁK/ONYF kedvezményhez kell a hatósági igazolvány és a személyi igazolvány megláte természetesen (én is így utazom), de a jegyvizsgáló nem mondhatja meg hogy ezeket holt tartsd - még a rendőrsem dumálhat bele hogy melyik zsebedben tartod. A személyi igazolványt nem is adhatod át másnak csak rendőrnek, a kaller a kezébe sem veheti. Ha sok panasz érkezik a csávóra akkor majd kirúgják. Mifelénk is volt egy ilyen ökör, mindenkibe belekötött. Annó még én is a vasútnál dolgoztam és még velemi volt mindig gondja. A marha még a 2 méteres, 140 kilós hentes "gyerekekbe" is belekötött... Csoda hogy túlélte :D Jöttek rá a panaszok, ki is lett rúgva.

Javaslat 1: Ha minden nap utazol, akkot a személyi és a hatósági igazolvány legyen a tárcád első fiókjában, hogy ne kelljen szórakotni az előbányászással, így a kallert sem idegesíted fel.

Javaslat 2: Ha a kísérőd is megy veled rendszeresen, akkor legyen nála a telefon videóra állítva amikor jön a kaller. Már előre látjátok mikor jön, tessék bekapcsolni a felvételt mire odaér és vegyétek fel a műsort. Persze nem a képébe nyomva a kamerát.

Kérdés: Ha minden nap utazol akkor már találkoznod kellett ezzel az emberrel. Máskor is csinálta a hülyeségét? Ha csak most volt bolond, akkor mi bosszantotta fel? Beszóltál neki?

2022. jan. 12. 12:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem szóltam be. Mutattam sorba amit kért. Egyszerre nem lehet 4 cuccot mutatni. 2 jegyet és egy MÁK kartyát egy szemelyivel együtt. Egyertelmüen kötekedett. Valaszoltam a MÁV tól hogy ez a dolga, rendőrségen is feljelentettem. Talán ha többrn teszik ezt akkor behuzza a farkát. A testkamerát az utasok szivatására találták ki es pénz miatt. Nem hasznalják az ellenőr ellen használják. Nem nevesítik hogy mikor él vissza a jogával, pedig ezt is kéne. Ö mar tudta is hogy neki adnak igazat. Ezért a sok ellenőr verés mert a az alacsony IQ szintü senkit is felveszik mert nincs ember. Ez lett az eredménye.. Itt tartunk. Ha kesik a vonat akkor csak 30 perc késés utan fizet vissza a MÁV.
2022. jan. 20. 09:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!