SzErx kérdése:
Társasház előtt az út szélén parkolhatok? Az egyik lakó állandóan ki kiabál bárkinek aki meg mer állni és fenyegetőzik hogy elviteti az autót. Érdekel hogy van e alapja.
Figyelt kérdés
Nincs megállni tilos, nem az úton állok bőven van hely mellettem szabad az egész, nincs kirakva hogy magánparkoló stb ilyenkor szokásos matrica lakók által, nem kapubeálló.2022. okt. 17. 19:05
1/9 anonim válasza:
Ha közterület, akkor bárki odaállhat.
2/9 A kérdező kommentje:
Állítása szerint "benne van a társasház -valamilyen- okiratában", hogy az az övék, amit természetesen soha senkinek nem mutatott még be.
2022. okt. 17. 19:17
3/9 anonim válasza:
Hagyni kell, hogy vitesse el nyugodtan. Nem kell az ilyennel foglalkozni.
4/9 anonim válasza:
Én nem állnék oda, még a végén kárt tesz az autóban. Egy kis séta nem árt meg senkinek. Mivel nem tiltja semmi, így szabad, de nem javaslom.
5/9 A kérdező kommentje:
Igen #4 én is ettől félek, csak sokszor tényleg nincs más opció a környéken. (odébb áltam később mert már 3an nézték a kocsit)
2022. okt. 17. 19:23
6/9 anonim válasza:
Az utca nem a társasházé, hanem az önkormányzaté, rosszabb esetben az NKH felügyeli. Sőt, még a járda sem a házé. A társasháznak kell lennie bárki által szabadon hozzáférhető házirendnek, nálunk a földszinten a falra ki van függesztve egy fél négyzetméteres keretezett és üvegezett tabló. Rosszabb esetben a közös képviselőtől lehet elkérni.
7/9 anonim válasza:
A KRESZ-t tanuld meg, mert csak az számít! Kit érdekel kinek-minek a házirendje? A kispista meg beszélhet!
8/9 anonim válasza:
A társasház házirendje nem írja felül a kreszt.
Ha meg kárt tesz benne az öreg harcos, be tudod perelni
9/9 anonim válasza:
Ha magánterület, akkor zárja le, vagy táblázza ki
Ha közterület, akkor semmi köze hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!