Mit tudok tenni ha nem mennek a parkolások?
nyugi...nem vagy egyedül. Én azt csináltam(jobb híján)hogy itt a Fővárosban bármerre jártam, megbámultam, hogy az autósok hogy parkolnak. Ez tanulságos volt, próbáltam megfigyelni, milyen hibát követ el a sofőr. Ha jól parkolt egyből, akkor azt is memorizáltam, én is tudnám -e így.
Több ötletem nincs.
(ja, aztán a vizsgán egyből átmentem)
13. éve van jogsim, hátrafelé én sem tudok beállni (nincs parkolási radar/kamera/érzékelő a kocsimban)
Több videót néztem róla korábban, sajnos nem megy, vagy csak akkor ha hatalmas a hely :(
Hogy kell?
A merőleges parkolást direkt rontsd el elsőre. Picit fordítsd túl és korrigáld. Hülyén hangzik, de így könnyebb. Mert ugye ha nagyon hamar tekered a kormányt és nem fér be, azt sokkal nehezebb kijavítani, mintha direkt később tekernéd és azt kéne korrigálni.
Erre a C jogsinál jöttem rá, ott a méretek miatt alapból így oktatják a merőleges előre "parkolást" vagyis rámpára állást. Ez személyautónál is nagy segítség tud lenni szűk helyen.🤷♂️
Szintén 19/f🙋♂️
2.5 éve vezetek, engem az oktatóm annak idején úgy tanított az előrefelé merőleges parkolásra, hogy amikor a kocsim adott oldali tükre (jobb/bal, amelyik irányba parkolni fogok) a már parkoló kocsi emblémájával, tehát pont a közepével kerül egy vonalba, amelyik mellé állni tervezek, akkor tekerjem a kormányt. Nekem mindig bejött, azóta is így csinálom, de persze már tudat alatt, nem koncentrálva.
A merőlegesen tolatva parkolást - szerintem - nagyon ostobán tanítják, de nyilván úgy a szabályos. Nekem ott azt a tanácsot adta, hogy "direkt" rontsam el, akár vizsgán is (nyilván oktatói belenyúlás nélkül), mert korrigálással sokkal egyszerűbb beparkolni, hiszen akkor egyenes irányba szeded el a kocsit, tehát gyakorlatilag csak betolatsz egyenesen a helyre. Nem tudom, ez bevett dolog-e az oktatók körében. Eleinte én is ódzkodtam a tolatva parkolástól, de ma már ha tehetem, mindig így állok meg, nyilván már nem "direkt" elrontva, hanem egy másoktól ellesett megoldással, ami gyakorlatilag az, ahogy mindenki parkol, csak míg nem kerültem önállóan a forgalomba, addig ugye nem is figyelt rá az agyam.
Igazából a lényeg, hogy vizsgán hozd össze, nem baj, ha elmegy vele x idő, azért tudtommal nem szólhatnak semmit, a véghez vitel a fontos.
1) Gyakorolsz.
2) Félbehagyod a jogsit és beletörődsz, hogy nem vezethetsz.
Sem két autó közé párhuzamosan, sem merőlegesen hátrafelé nem tudok parkolni :(
De előre merőlegesen igen!
Oktatóm nem tanította.
A mai világban hogy szinte minden autóban önparkoló rendszer van, igazából lassan nem is fogják tanítani sehol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!