Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Parkolási bírságnál ez köztudo...

Parkolási bírságnál ez köztudott, és én vagyok ennyire mazsola még?

Figyelt kérdés

Budapest, az autóban ültem várva egy ismerőst, ki kellett szállnom 1 percre, mert nem látta hol vagyok, integetni kellett neki odébbmenve az autótól kb 10 métert(nagyon vakegér az illető).

Erre kb a bokorból kiugrott egy akárki, és ott állt az autó mellett, valamit csinált. Gyorsan visszamentem az autóhoz, majd odamentem az ismerős elé, aki bepattant, és elmentünk.

Rá 2 hónapra jött egy parkolási bírság 25 ezerről, hogy nem volt parkolójegyem, meg nem reagáltam a fizetési felszólításukra, ezért ennyi.

A honlapjukon írják, hogy a parkolóőr készít fotót is az autóról, ahogy ott van a csekk az ablaktörlő mögött.....

Én kb azt se tudtam, hogy megbüntettek, csak ott téblábolt egy figura az autónál.

Na se csekk, semmi nem volt.

Most meg azt írják, az nem kifogás, hogy nem volt mikuláscsomag, meg minek menekültem el a parkolóőr elől.

2022. okt. 12. 15:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%

Igen, vezetői engedéllyel rendelkezők közt tudott, hogy mi a megállás, és mi a várakozás.

Azért a leírásodból vastagon kiderül, hogy tisztában voltál a várható pótdíjazásról, csak éppen nem akartál semmit tisztázni, hanem elmenekültél.

Elég furcsa, hogy ha „kb a bokorból kiugrott egy akárki” „állt az autó mellett, valamit csinált”, te szó nélkül hagytad, aztán az ismerős bepattant az autóba, és elhajtottál. És az a váratlanul ott termett furcsa valaki ráadásul bizonyára formaruhában volt.

Se szó, se beszéd, az elhajtással – tudván, hogy miről van szó –, megakadályoztad az intézkedés befejezését; aztán nekiállsz jogászkodni, hogy mi nem a szokásos eljárás szerinti volt.

Most mindössze annyi történt, hogy befejezték a szökéseddel megszakított intézkedést.

Jobb lett volna megvárnod a bírságot a helyszínen, akkor csak az adott napon belül díjköteles időszakra és további két órai várakozásra számított várakozási díj lett volna; még 24 órás fizetési időszak esetén is csak 16 ezer Ft-ot kellett volna fizetned; de gondolom, sokkal rövidebb volt a fizetős időszak. Így viszont, az egy órai várakozási díj 40-szerese lett.

2022. okt. 13. 15:56
 12/14 anonim ***** válasza:
85%

Mivel csak egyszer lehet jelenteni a kérdést, hát a trágárság miatt tettem, de csak veszekedni akarsz. Nincs igazad, hiába küzdesz.

5 percig számít megállásnak, az utasok ki és beszállásához, csomagok ki-/be pakolásához. És a járművezetőnek kell az autónál lennie.

Budapesten egy Tarlós rendelet óra nulla ezredmásodperc türelmi idő sincs. Természetesen az automatáig el kell jutni, meg vissza. Azért az ellenőrök ezt be szokták látni. A kocsiban üldögélés, mellette áldogálás, neki támaszkodás viszont semmiképpen nem nyújtja meg az öt percet.

Ha a kocsinál nincs a járművezető, akkor az várakozás.

Ne akadj fenn azon, hogy Pestet írom, nem azon van a lényeg.

Azt meg ne meséld be nekem, hogy amikor a dokumentálás több perces (fotók, cédula megírása), és te ott vagy a közelben, rálátsz az autóra, és nem szólsz neki. De az sem jelent semmit, ha magányos autót találtak. A két méterre áll valaki semmit nem jelent. És azt se várd, hogy elhiggyük, hogy ők ott vannak az autónál, írják a papírt, és úgy tudtok beszállni, hogy semmi kommunikáció nincs, csak elrobogás. Hogyan tegye rá a szélvédőre a cédulát, ha a szélvédő egyre jobban gyorsul?

2022. okt. 13. 16:34
 13/14 qkker1 ***** válasza:

"Budapesten egy Tarlós rendelet óra nulla ezredmásodperc türelmi idő sincs. Természetesen az automatáig el kell jutni, meg vissza. "

Öt perc türelmi idő van.

2022. okt. 13. 18:31
 14/14 anonim ***** válasza:
53%
Törölhető a kérdés, tiltható a kérdező.
2022. okt. 13. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!