Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Parkolási bírságnál ez köztudo...

Parkolási bírságnál ez köztudott, és én vagyok ennyire mazsola még?

Figyelt kérdés

Budapest, az autóban ültem várva egy ismerőst, ki kellett szállnom 1 percre, mert nem látta hol vagyok, integetni kellett neki odébbmenve az autótól kb 10 métert(nagyon vakegér az illető).

Erre kb a bokorból kiugrott egy akárki, és ott állt az autó mellett, valamit csinált. Gyorsan visszamentem az autóhoz, majd odamentem az ismerős elé, aki bepattant, és elmentünk.

Rá 2 hónapra jött egy parkolási bírság 25 ezerről, hogy nem volt parkolójegyem, meg nem reagáltam a fizetési felszólításukra, ezért ennyi.

A honlapjukon írják, hogy a parkolóőr készít fotót is az autóról, ahogy ott van a csekk az ablaktörlő mögött.....

Én kb azt se tudtam, hogy megbüntettek, csak ott téblábolt egy figura az autónál.

Na se csekk, semmi nem volt.

Most meg azt írják, az nem kifogás, hogy nem volt mikuláscsomag, meg minek menekültem el a parkolóőr elől.

2022. okt. 12. 15:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Mi a kérdés? Szabálytalan várakozás dokumentálva volt. Az értesítés elhelyezését szándékosan megakadályoztátok. Csókolom.
2022. okt. 12. 15:29
 2/14 A kérdező kommentje:

Jó, de hogy 2 percet nem mehet odébb az ember az autójától, már ott terem egy mókus, akiről fngja nincs az embernek, hogy miért van ott?

Gyöngyösön pl úgy hagyod ott az autód fél órára parkolózónában, hogy kutya nem foglalkozik vele.

B*zipesten meg egy integetés= 25 ropi.

2022. okt. 12. 15:37
 3/14 anonim ***** válasza:
59%
Trágárság miatt jelentve. Az teljesen lényegtelen, hogy a kocsinál van-e valaki, benne ül-e ember, vagy teljesen magányos.
2022. okt. 12. 15:41
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
cool story bro
2022. okt. 12. 15:59
 5/14 anonim ***** válasza:
82%
Nem lényegtelen, mert ha benne ülsz, nem kell fizetni.
2022. okt. 12. 16:02
 6/14 anonim ***** válasza:
27%
Dehogynem.
2022. okt. 12. 16:07
 7/14 qkker1 ***** válasza:
100%

"Jó, de hogy 2 percet nem mehet odébb az ember az autójától, már ott terem egy mókus, akiről fngja nincs az embernek, hogy miért van ott?"

Tetszett volna azonnal venni egy parkolójegyet, öt perc türelmi idő van, most lenne mit bemutatnod, hogy te becsületes állampolgár vagy és nem menekülsz!

2022. okt. 12. 16:26
 8/14 anonim ***** válasza:
40%
16:27 És mi benne a trágár?
2022. okt. 12. 16:37
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

8, gondolom az, hogy elírta Budapestet.

Kérdező, minden a helyi parkolási rendelet függvénye. Kivétel nélkül csak várakozásért kell fizetni, megállásért nem, tehát ha 5 percig ott állsz és nem mész el a kocsitól, vagy folyamatosan (!) rakodsz, akkor nem kell fizetned. De amint elhagyod a kocsit, rögtön kezdődik a várakozás. Türelmi idő többnyire nincs, bár nyilván ha a büntivel kb egyidejűleg vettél parkolójegyet, akkor elengedik a pótdíjat, hiszen azért idő kell eljutni az automatához meg vissza.

2022. okt. 12. 17:19
 10/14 A kérdező kommentje:

30 évig laktam Budapesten, bocsi. Kissé dühítő, mi lett egy ideje abból a városból.

És akkor a szöveg, amit küldtek:

"A pótdíj kiszabásáról szóló értesítést a jármű szélvédőlapátján, vagy a járművön egyéb jól látható helyen kell elhelyezni[1]. Az e kézbesítésből eredő kockázatot azonban a pótdíjazásra okot szolgáltató gépkocsi tulajdonosa köteles viselni[2]."

Vagyis nekik ugyan kötelességük lefotózni a kihelyezett értesítést, ez a honlapjukon is szerepel, viszont ha nem helyezték ki, akkor is hivatkozhatnak rá, hogy ők értesítettek, amiért is kapod az emelt összeget......érted?

Nem, én sem.

Ha meg megreklamálod, még te leszel a hülye.

2022. okt. 12. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!