Mi oldja fel a sebesség korlátozás meg egyéb táblákat ?
Figyelt kérdés
Ugye a kereszteződés meg a mozgó járművel tilalmát oldó tábla. Azokon kívül mi ? Zebra ? Vasút ? Földesút is oldja ?2022. okt. 2. 16:34
11/21 anonim válasza:
Azért az a földút veszélyes terep, mert nem biztos, hogy az kereszteződés , például ha egy ingatlan behajtója. Ami mondjuk tanya esetén lehet többszáz méter hosszú is, mégsem kereszteződés.
12/21 anonim válasza:
A főútvonalat csak a főútvonal vége oldja fel. Ez kivétel.
Többit írták.
13/21 A kérdező kommentje:
Akkor földút is oldja ?
2022. okt. 2. 21:55
14/21 anonim válasza:
Igen. Az is út.
11. Nekem nem kell tudnom, mi célt szolgál az az út. És lehet tökéletes minőségű magánút is, akkor us csak útnak látszik. Ha nincs utána megismételve sebességkorlátozás, akkir onnantól nem érvényes az előző.
15/21 anonim válasza:
#11 el vagy tájolva, egy szintben levő utak találkozása az kereszteződés, a KRESZ semmit nem mond magánutakról ilyen szempontból. Van is a 17. kerületből Gödöllő felé menet olyan szakasz, ahol minden lehajtó, tanya, magántelek után ki van rakva újra a sebességkorlátozás, kivéve egy helyen, mondta is oktatóm, hogy ja, van 200 méter, amikor elfelejtették/ellopták. Ez mind kereszteződés.
16/21 anonim válasza:
Elég durva, hogy #8, #10, #14 le van pontozva, a teljesen idióta #11 meg zöld színű. Minek kérdezzen itt bárki, ha hülyeséget mondanak neki és még a pontozás is a hülyeséget erősíti meg?
17/21 anonim válasza:
#15 viszont lehetnek olyan földutak, amik papíron nem léteznek, csak mondjuk kijárták a mezőt. Ezek nem minősülnek kereszteződésnek, így nem is oldják fel.
18/21 anonim válasza:
#17 mondjuk nagyon egyszerű, lakott területen kívül földutat látsz, ott valszeg lesz valami tábla... mert különben egyenrangú lenne, és józan paraszti ész elgondolkodik ezen. Megnézném azt a "kijárták a mezőt" utat amit valaki összekever földúttal.
19/21 anonim válasza:
#18 Földút sosem lesz egyenrangú a szilárd burkolatú úttal, tehát nem kell oda tábla, és sok helyen nincs is.
Tessék egy példa:
Én ez alapján nem tudom eldönteni, hogy ez egy "igazi" földút vagy csak egy nyom, amit a traktorok tapostak ki.
Simán lehet, hogy egyik nap még ott van, másnapra meg beszántják.
Mivel már legalább 10 éve ott van, én arra tippelnék, hogy "igazi" út.
20/21 anonim válasza:
Azért mert valami föld út (nem szilárd burkolatú út) attól az még hivatalos út. Ha útként szerepel a hivatalos földhivatali térképen akkor az út és feloldja a sebességkorlátozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!