Lehet ebből baj?
Összetört a kocsim, elvitte az autómentő a saját telephelyére, viszont később kiderült, hogy olyan drága lenne a javítás, hogy nem éri meg megcsinàltatni. Mondtam, hogy oké, keresek rá vevőt. Annyi volt a megkötés, hogy a telephelyen nem lehet eladni a járművet, de én ezt be is tartottam. Mielőtt mentem az autóért a kereskedővel hívtam a szerelőt, de nem vette fel. Odaértem hamarabb, és személyesen szóltam a szerelőnek, hogy ma el lesz szállítva a jármű. Azt mondta oké.
Ezek után felpakoltuk a kereskedő trailerére, és elmentünk egy másik helyre, ahol megkötöttük a szerződést. Az egészet kameràk rögzítették a telephelyen.
Ez volt egy pár napja, erre most hívott a traileres/aki bevitte a telephelyre balesetkor az autómat/, hogy hol az autóm? Mondtam neki, hogy el lett szállítva, szóltam a szerelőnek előtte. Kérdezte, hogy milyen jogon szállítattam el az autómat? Miért nem lett szólva? Az az ő telephelye, és nem lehet csak onnan autót kivinni. Mondtam neki, hogy én szóltam a kollégájának, és az azt mondta oké aznap. Erre elkezdett vergődni, és számonkért, hogy ki és hova vitte a a járművet.
Kérdésem: Lehet ebből baj?
Mi köze egyáltalán ahhoz, hogy hova ment az autó?
Egyébként nem tudom a nevét annak, aki elvitte az autót, nem mutatkozott be. Egy nagy céggel egyeztem meg, hogy megveszik, és egy alkalmazott jött érte, és fizetett egyből a helyszínen, ennyi.
A leírásod alapján kicsit ködös a sztori, nem derül ki például, hogy mi köze van a szerelőnek a trailereshez. De a fő kérdés az: miről van írásos szerződés?
Te valakinek a telephelyén tároltad az autódat, ő jogosan számít fel tárolási díjat, illetve jogosan tehet olyan kitételt, hogy az autó elszállításáról előzetesen értesítened kell (ez elsősorban a te érdeked egyébként). Semmi köze ahhoz, hogy ki viszi el az autót a te megbízásodból, de megteheti, hogy nem engedi elvinni, ha nem szóltál a szerződésben szereplő idővel előtte.
Amúgy bajod nem lehet belőle, ha kifizeted a tárolásért felszámolt díjat. Simán lehet, hogy a traileres azért volt ideges, mert kinézte az autódat egy haverjának, de nyilván a saját járműved felett te rendelkezel.
Nem volt tárolàsért felszámolt díj!!!
A szerelő a traileres kollégája, egy telephelyen dolgoznak! Ahová az autómentő viszi az autókat ott szerelik helyben a törött autókat is! A traileres meg a szerelő kollégák, mindennap találkoznak, egy telepen dolgoznak. A traileres beviszi a törött autót, a szerelő meg a lakatossal megjavítja, ha kell. Ha nem javítják meg az autót jön a saját roncskereskedője a telepnek, és ajánlatot tesz, ha azt nem fogadod el elszállíttatod onnan az autót, ennyi.
Nem ingyen. Kifizettem a szállítást. Kérdeztem a trailerest mást kell-e, azt mondta nem, szállítassam el, ha nem csináltatom meg, és ennyi. Azt mondta ők nem számolnak fel díjat a tárolásért. Mi van, ezt olyan nehéz elhinni vagy mi a farkam?
Nem loptam el a saját jàrművemet fizetés nélkül a telepről. Többször megkérdeztem kell-e fizetni a tàrolàsért. Ne nézz hülyének, ha meg válaszolni nem tudsz húzz a tudod hova.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!